IKBY ayağını denk alsın

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Aydın, Türkmenlerin yalnız olmadığını söyledi

12 Eylül 2017 Salı 16:02
IKBY ayağını denk alsın

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin(IKBY) 25 Eylül’de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandum kararını eleştirdi.


Aydın, bu kararın yıllardır süren çatışma ve çekişmeleri daha da alevlendireceğini belirterek, “Türkmenlere ait toprakların IKBY’ye bağlanması ve Türkmen yurdunun, kurulması planlanan sözde Kürdistan’ın bir parçası haline getirilmesi asla kabul edilemez.” dedi.


Aydın açıklamasının devamında, bu referandumun yalnızca Türkmenlerin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değil bu bölgede yaşayan tüm milletlerin aleyhine olacağını savunarak, şöyle devam etti: “Devletimizin bir oldubittiyle Türkmen topraklarının ilhak edilmesine göz yummayacağına, bölgedeki soydaşlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağına olan inancımız tam, bu yolda atılacak adımlarda desteğimiz sınırsızdır. Aziz milletimizi de bu hassas duruma sessiz kalmamaya ve var olma savaşında Türkmen kardeşlerimizle omuz omuza vermeye davet ediyoruz. Bilinmelidir ki, Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir. Bu bakımdan, IKBY yönetimi ayağını denk almalı; bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak, Türkmenleri yok sayan, Misak-ı Millî sınırlarımız içerisinde Devletimize adeta meydan okuyarak bütünlüğümüzü tehdit eden referandum ve bağımsızlık ilan etme kararından yol yakınken dönmeli, coğrafyamızın selameti için, sonu hüsran olan bu maceraya hiç girmemelidir.” 









Son Güncelleme: 12.09.2017 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165