İl divan toplantısı yapıldı

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan toplantısı yapıldı.

26 Kasım 2015 Perşembe 10:03
İl divan toplantısı yapıldı


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Genişletilmiş İl Divan toplantısı yapıldı. Toplantıya İl ve İlçe Yönetim Kurulları, Kadın Komisyonu Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri katıldı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Şube Başkanı Tahir Eşkil, yerel ve ulusal gündemdeki konularla ilgili Eğitim Bir Sen’in ilke, duruş ve çözüm önerileri konusunda açıklamalarda bulundu.

Eşkil, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde Yeni Genel Merkez Yönetim Kurulunun ‘Zirveden Yeni Ufuklara’ vizyonu ile yola çıktığında biz varız dedik, bize bir görev düşerse, sorumluluk, vazife var ise bizler göreve hazırız dedik. Şimdi de ‘Yeniden Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ kampanyası ile hak ve adalet mücadelemiz sürecek.

Nasıl ki Türkiye ümmetin merkezi, sığınağı, güvenin adresi ise; Eğitim Bir Sen de eğitim çalışanlarının sığınağı, güvencesi, güvenin adresidir.

Eğitim Bir Sen; markadır, değerdir, mücadeledir, kazanımdır. Çalışanların sesidir, emekçinin, mazlumun ve mağdurun hamisi ve güvencesidir.

Eğitim Bir Sen, Memur-Sen, Toplu Sözleşme sürecinde duruşuyla, üslubuyla, tavrıyla ve kazanımları ile sürece damga vurmuş, kamu görevlilerini bihakkın temsil etmiştir.

Sahada bizler; üyeden işyeri temsilcisine kadar, yönetim kademesinden görev alan herkese Toplu Sözleşme kazanımlarımızı anlatmak ve sendikal mücadelemizi alana yaymak zorundayız. İyi, güzel, doğru adına ne varsa orada Eğitim Bir Sen var, biz varız.

Eğitim Bir Sen’in olduğu yerde zulüm olmaz, olmamalı; mağdur hamisiz kalmaz, kalmamalı. Çünkü Eğitim Bir Sen hakkın, adaletin ve özgürlüğün daimi güvencesi ve kazanımların adresidir. Bizim varlığımız, keyfiliğin sonu olmalı, zulmün, baskının, zorbalığın hayatiyet bulmadığı bir atmosfer banisidir.

Sendikal mücadelemizin dayandığı ilkeler bilgi, doğruluk, dürüstlük, cesaret, çalışmak, emek, fedakârlık, tutarlılık, hak ve adalet, özgürlüktür.” ifadelerine yer verdi.

İl divan toplantısında daha sonra yerel sorunlar ele alınarak çözümleri üzerinde duruldu.

Son Güncelleme: 26.11.2015 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.