İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı

Okul öğrenci meclisi başkanları bir araya gelerek, sabah merkez ilçe, öğleden sonra ise il başkanı seçimi için oy kullandı.

29 Kasım 2016 Salı 14:14
 İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı

Okul öğrenci meclisi başkanları bir araya gelerek, sabah merkez ilçe, öğleden sonra ise il başkanı seçimi için oy kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın “Demokrasi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, okullarda yapılan seçimler sonucu okul meclis başkanı seçilen öğrenciler, il başkanlarını seçmek için Merkez Albayrak İlkokulu Konferans Salonu’nda toplandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasından sonra başkan adayları birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı. Programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, “Burada kaybedenin olmayacağı bir seçim yapacağız. Demokratik toplumlarda insanlar renk, dil, din, ırk ayırımı yapmadan birbirine hoşgörülü davranır, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade ederler. Yapılacak olan il öğrenci meclisi başkanlığı seçiminin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için Özel Final Temel Lisesi öğrencisi Gencay Kaşık, Alaca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Öztaş, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülümser Tilki aday oldu.

Aday öğrencilerin konuşmalarının ardından kapalı zarf usulü ile yapılan oylama sonucunda Özel Final Temel Lisesi öğrencisi Gencay Kaşık, 42 oy alarak İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Son Güncelleme: 29.11.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.