İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na ziyaret

Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’ü makamında ziyaret etti.

28 Aralık 2016 Çarşamba 11:03
 İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na ziyaret

Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’ü makamında ziyaret etti.

Daha önce Üniversite ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında TİTCK bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarlardan analiz amacıyla gönderilen örnekler üzerinde talep edilen analizlerin yapılması, bilimsel görüş, danışmanlık ve Ar-Ge alanlarındaki iş birliği konularına ilişkin protokol imzalanmıştı. Yapılan ziyarette, protokole ilişkin ayrıntılı görüşmede bulunulup söz konusu protokolün maddeleri üzerinde duruldu.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezini (HÜBTUAM) kurarken amaçlarının Çorum’a ve bölgeye hizmet etmek olduğunu belirterek TİTCK ile yaptıkları protokolü bu anlamda çok önemsediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Merkezimizin sadece üniversitenin kendi testlerini, deneylerimizi yapacakları mekânlar değil, olabildiğince kamu kurumlarıyla iş birliğine vesile olacak, katma değer sağlayacak yöntemin ara yüzü olması düşüncesiyle hareket ettiğini ifade ederek ortak iş birliklerine büyük önem verdiğini sözlerine ekledi. Aynı zamanda Prof. Dr. Reha Metin Alkan, birçok konuda olduğu gibi bu konuda da desteklerini esirgemeyen Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a teşekkür etti.


Kendisinin de yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu ifade eden AK Parti Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise gerçekleştirilen çalışmaların hem üniversite-kamu iş birliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini hem bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalarla Çorum’a ve bölgemize önemli katkılar sağladığının da altını çizen Kurt, Rektörün göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.


Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirterek imzalanan protokolün önemli bir adım olduğunu ve bu anlaşma neticesinde daha önemli adımların ise bu anlaşmanın işlevsel kılınması, devamlılığının sağlanması ve iş birliklerinin artarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz,  Bakanlık ve TİTCK olarak üniversite-kamu iş birliğini çok önem verdiklerini vurgulayarak “Üniversitelerimizin birer eğitim kurumu ve birer bilim yuvasıdır. Ar-Ge faaliyetlerinin de yürütüldüğü kurumlardır. HÜBTUAM’ın kaydettiği gelişmelerden ve bünyesinde yapılan analiz ve testlerden dolayı da büyük mutluk duyuyorum.” diye konuştu.


Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz; Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a,  Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Üniversite- kamu iş birliği kapsamında yapılan protokol ile Üniversite ve TİTCK arasında yapılacak danışmanlık, koordinasyon ve iş birliği neticesinde Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) yönüyle Üniversitenin bilimsel kadrolarının ve laboratuvarlarının daha verimli kullanılmasının yanı sıra TİTCK’nun görev alanı içine giren ürünlerde (tıbbi cihaz, kozmetik, ilaç vb.), kurum tarafından yaptırılması gerek görülen analiz, test ve kontrollerin yapılabilir hale getirilmesi amaçlandığı bildirildi.



Son Güncelleme: 28.12.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165