İlçelerde 23 Nisan kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’un Osmancık ilçesinde büyük coşkuyla kutlandı.

23 Nisan 2014 Çarşamba 18:21
 İlçelerde 23 Nisan kutlamaları


OSMANCIK’TA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’un Osmancık ilçesinde büyük coşkuyla kutlandı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen 23 Nisan Şenliği ile devam etti. Kutlamalara İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Milli Eğitim Müdürü vekili İbrahim Gökdere, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İbrahim Gökdere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu büyük bayramı çocuklarımıza armağan ettiğini hatırlatarak, "Bugün millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yılınızı kutluyoruz. Yüce milletimize kutlu olsun. Eğitim çocuk yaşta başlar. Kişilik temellerini bu dönemde atan çocuklarımız, bu temeller üzerine hayatlarını inşa ederler. Bizler, istikbalimizin daha parlak ve başarılı olması için, yapmamız gerekenin bilincinde olarak büyük bir azimle çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizde eğitim alanında yeni yapılanmalar hızla devam etmektedir. Bizler bu yeni oluşuma hazırlık yaparak, çocuklarımızın ve gençlerimizin hak ettikleri kaliteli ve güvenli eğitimi vermenin çabası içindeyiz. Velilerimiz ve çocuklarımız endişe etmesinler. Bu süreçte dünyadaki değişimi yakalayarak milletimize ve ülkemize daha kaliteli eğitimin kapılarının açılacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın eğitimlerinin şekillenmesinde yeni kararı çocuklarımız ve veliler verecektir "dedi.

Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan okulların takımlarına, öğrencilere madalya ve kupaları ile çeşitli hediyeler verildi.

KARGI'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’un Kargı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar İlçe Milli Eğitm Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Program öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuması, dans, zeybek gösterileri ile devam etti. 

SUNGURLU’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’un Sungurlu ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Etkiliğe İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Ali Karslı yaptı.

Karslı konuşmasında Atatürk'ün ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize aynı zamanda 'çocuk bayramı´ olarak armağan ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir" dedi.
Çocukların bir toplumun geleceği olduğunu dile getiren Milli Karslı "Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunması ile devam eden programda yumurta taşıma, suda elma yeme, çuval ve halat çekme yarışmaları düzenlendi.




İHA

Son Güncelleme: 23.04.2014 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.