İlk akademik ziyaret İlahiyat’a

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük projeksiyonları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak adına İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

10 Kasım 2015 Salı 12:28
 İlk akademik ziyaret İlahiyat’a


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük projeksiyonları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak adına İlahiyat Fakültesi  öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Haklı, ilgi ve desteklerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitede sürekli olarak yeni bölümler/programlar açıldığını ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birisinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu hatırlatan -Alkan, öğrenci sayısının 16.000’e ulaştığını vurgulayarak, bu yıl lisans düzeyinde %99.2 ön lisans düzeyinde ise %99.5 doluluk oranına ulaşıldığını belirtti. Uluslararasılaşmanın önemine dikkat çeken Alkan, 30 ülkeden toplam 124 yabancı uyruklu öğrencilerinin olduğunu kaydetti.

Akademik ve idari personel sayıları, Merkez Kütüphane’nin kaynaklarındaki artış, BAP ve BEDEK destekleri hakkında bilgiler veren Alkan, toplam 18.400 m² kapalı alana sahip İlahiyat Fakültesi inşaatının hızla devam ettiğini ifade ederek, sadece merkezde değil, ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmeye ve sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.

Üniversitenin her geçen gün başarılı çalışmalara imza attığını ve elde edilen bu başarı tablosunun ulusal/uluslararası derecelendirme ile tescil edildiğini belirten Alkan, üniversitedeki tüm başarıların sağlanan huzurlu ve motive edici çalışma ortamı ile akademik ve idari personelin oluşturduğu sinerjinin ürünü olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemizde eğitsel ve araştırmaya dönük tüm ihtiyaçlar hızla tamamlanıyor. Bunların yanı sıra en son gündeme alınan TOKİ projesi ile Üniversitemiz mensuplarının sosyal olarak da gereksinimlerini karşılamaya yönelik projeler devam ediyor” dedi.

Tüm mensuplarına daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayan Alkan, üniversitenin eğitim faaliyetleri beraberinde sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktaran bir kurum olduğunu belirterek, “Pek çok öğretim elemanımız Üniversitemizde veya farklı kurumlarda idari görev yürütmekte. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 10.11.2015 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.