Irak’taki mültecilere gıda yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle Fellüce Ramadi'den Hanigin bölgesine sığınan bin...

24 Kasım 2014 Pazartesi 11:31
 Irak’taki mültecilere gıda yardımı


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle Fellüce Ramadi'den Hanigin bölgesine sığınan bin beş yüz aileye acil gıda yardımı yapıldı.


İHH ekipleri, Fellüce ve Ramadiden göç etmiş Hanigin bölgesindeki mülteci aileleri ziyaret ederek mültecilerin durumlarını ve ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra bin beş yüz mülteci aileye ilk etapta acil gıda yardımı ulaştırdı.


Bölgede 220 ailenin, çadır kentte temizlikten yoksun bir şekilde, diğer ailelerin de köylerde çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini belirten Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, “ABD işgali ile başlayan kaos büyüyor. Amerika’nın Irak’ı işgal etmesiyle Irak’ta istikrar sağlanmamış siyasi ve ekonomik sistem dengesi kurulamamış, siyasi boşluk yüzünden silahlı gruplar çoğalmış toplum içinde silahlı çatışmalar, bombalamalar devamlı surette süregelmiş ve bu durumlar toplum içinde kaosa sebep olmuş devlet bunun önüne geçememiş günümüze kadar gelmiş ve halen devam ediyor.


Meydana gelen bu olaylardan etkilenen halk göç etmek durumunda kalmış, Irak dışına ve Irak dahilinde güvenli bölgelere başta Kuzey Irak (Erbil, Dahok, Süleymaniye) olmak üzere göç edenler buralara yerleşmiş.


Son yaşanan IŞİD problemiyle tekrar göçmen durumuna düşen Irak halkı, güvenli bölgelerde kurulan kamplara yerleştirilmekteler.” dedi. 




Son Güncelleme: 24.11.2014 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.