'İş güvencesi kırmızı çizgimizdir'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, kamuda iş güvencesinin kalkması gibi söylemlerin son derece yanlış olduğunu belirterek, “İş güvencesi kırmızıçizgimizdir, iş güvencesinden taviz vermek, geleceğimizden vazgeçmektir. Bundan asla taviz vermeyiz” dedi.

02 Mart 2017 Perşembe 15:08
'İş güvencesi kırmızı çizgimizdir'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, kamuda iş güvencesinin kalkması gibi söylemlerin son derece yanlış olduğunu belirterek, “İş güvencesi kırmızıçizgimizdir, iş güvencesinden taviz vermek, geleceğimizden vazgeçmektir. Bundan asla taviz vermeyiz” dedi.

Çınar, kamuoyunda son zamanlarda sıkça dile getirilen memurun iş güvencesinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların karşısında olacaklarını vurgulayarak, “Memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerin karşısındayız. Buna şiddetle tepki gösterir ve tartışmaya açtırmayız. Kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak yaklaşımlara müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

MÜLAKAT UYGULAMASI ADALET DUYGUSUNUN

ZEDELENMESİNE NEDEN OLMAKTADIR

Zorlu sınavlar sonucu öğretmen olmaya hak kazanan kişilerin mülakata tabi tutulmasının son derece yanlış olduğunu kaydeden Çınar, “Öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, yapılan mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca bir kaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır. Yeni personel alımı tercihinde, mülakat uygulaması yerine daha adil, hakkaniyet, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam modeli yeniden düşünülmelidir” şeklinde konuştu.


EĞİTİMDE YENİ BİR SAYFA AÇILMALIDIR


Eğitim sisteminde de yeni bir sayfanın açılması gerektiğini dile getiren Çınar, şunları söyledi: “Ülkemizin paradigması değişmeye başladı. Bu değişimin eğitim sistemimize de yansıması lazım. Bugüne kadar bizlere hep yön dayatıldı. Bu ülkeye çocukları üzerinden bir mühendislik çalışması yapıldı. Eğitim Bir Sen olarak, buna karşı çıkıyoruz. Bu yüzden müfredatla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Bize ideoloji, yön dayatan eğitim sistemine hayır diyoruz. Anadolu insanının değer yargılarıyla bezenmiş bir eğitim sistemi istiyoruz.”

Sendika olarak 15 Temmuz’da meydanlarda olduklarını ifade eden Çınar, şehitleri rahmetle anarak, “Bu teşkilat, ülkemizin vatansever evlatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi meydanlara indi ve tankların önünde cesaretle durdu. O yüzden bu teşkilata ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz’un kahramanları sizlersiniz, milletimizdir. FETÖ’nün de, PKK’nın da kendi akıllarıyla hareket etmediğini görüyoruz. Bir üst akıl tarafından yönetildiklerini bugün çok iyi şekilde görüyoruz. Bu ülke, bu millet bunların tümünün hakkından gelecek güce sahiptir” diye konuştu.



Son Güncelleme: 02.03.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.