İş güvenliği için 3 ay süre

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, halen iş güvenliği...

16 Kasım 2014 Pazar 14:18
 İş güvenliği için 3 ay süre


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, halen iş güvenliği sözleşmesi yapmayan işyerlerine 3 ay süre tanındığını söyledi. Kılıç, 3 ay içerisinde sözleşme yapılması halinde geçmişe dönük cezai müeyyidelerin uygulanmayacağını kaydetti.


İş yerlerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alma ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunun 1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatan Yalçın Kılıç, iş yerlerinin, 'tehlikeli', 'çok tehlikeli' ve 'az tehlikeli' olarak sınıflandırıldığını ifade etti.


Türkiye'de tehlikeli ve çok tehlikeli iş yeri sayısının yaklaşık 680 bin civarında olduğunu vurgulayan Kılıç, "1 Ocak 2014'ten yani yasanın tam anlamıyla yürürlüğe girdiğinden bugüne yaklaşık 205 bin işyeri, iş güvenliği veya iş sağlığı uzmanından hizmet alımı konusunda sözleşme yaptı ama 470 bin iş yerinde halen iş güvenliği ve iş sağlığı uzmanından hizmet alınmasıyla ilgili sözleşme yapılmış değil. Bu çok büyük ve çarpıcı bir rakam. Bu iş yerlerinin 1 Ocak 2014'ten itibaren 10 aylık birikmiş borçları var. Eğer iş güvenliği uzmanı ile iş sağlığı uzmanıyla 3 ay içerisinde sözleşme yapılırsa geçmişe dönük cezai müeyyideler uygulanmayacak. Böylece farklındalık konusunun bizzat işverenler tarafından yerine getirilmesi önem arz ediyor" dedi.





Son Güncelleme: 16.11.2014 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.