İşçiler eylem yaptı

Hayat Şırınga işçileri dün fabrika önünde yaklaşık iki aydır maaş almadıklarını iddia ederek bir eylem yaptı.

29 Mart 2017 Çarşamba 10:26
 İşçiler eylem yaptı


Hayat Şırınga işçileri dün fabrika önünde yaklaşık iki aydır maaş almadıklarını iddia ederek bir eylem yaptı.


İşçiler adına açıklama yapan Hayat Şırınga çalışanlarından Yılmaz Yiğit açıklamasında bir yıldır belirsizlik içinde olduklarını söyledi.


'PARA VERMEDEN ÇALIŞTIRIYORLAR'


Para vermeden çalıştırıldıklarını da iddia eden Yiğit,  "Fabrikayı satacağız diyorlar bir senedir hala satamadılar. Yurt dışından sürekli sipariş geliyor. Sipariş geldiği halde üretim yapamıyoruz, çünkü malzeme yok. Ham maddelerimiz eksik, makinelerin  malzemeleri eksik. Maaşlarımızı sürekli geç veriyorlar. Burada iki, üç aydır maaş alamayan kişiler var." dedi.


'SİYASİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ'


Çözüm yolu aradıklarını da sözlerine ekleyen Yiğit, “Bize fabrikaya gelmeyin diyorlar. Siyasilerden de bu konuda desteklerini bekliyoruz. Fabrikanın yaklaşık otuz milyon şırınga üretim kapasitesi var. Ful çalışırsa on iki trilyon civarında da cirosu var. Siyasilerden destek bekliyoruz. Emekli olan işçilere tazminat ödenmedi." diye konuştu.


Kaynak:www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 29.03.2017 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.