İSG bölgede sadece Çorum’da aktif

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 7. Eğitim programı devam eden...

10 Ağustos 2015 Pazartesi 10:25
 İSG bölgede sadece Çorum’da aktif


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 7. Eğitim programı devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Programını ziyaret etti.


İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Kurs Programı Sorumlu Müdürü ve Hitit Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Dursun Ali Köse’den kurs hakkında bilgiler alan ve eğitim ortamını inceleyen Alkan,  devam eden kursla beraber 200’e yakın öğrenciye temel eğitim programı verildiğini belirtti. Kursun başarı ortalamalarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve açılacak olan 8. programın da kayıtlarının dolduğunu ifade etti.


İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında üniversitede bir koordinatörlük biriminin kurulduğunu ve bu  kapsamda Hitit Üniversitesi çatısı altında öğrenim gören tüm öğrencilere bölüm/programları dikkate alınarak zorunlu veya seçmeli olarak İş Sağlığı ve Güvenliği dersinin verilmeye başlanacağını, aynı zamanda tüm personeli kapsayan İSG eğitimlerinin sağlanacağını ve tüm yerleşkelerin risk analiz cetvellerinin oluşturularak muhtemel risklerin bertarafına yönelik çalışmaların yapılacağını anlatan Alkan, aynı zamanda koordinatörlük kapsamında üniversite SG Yönergesinin hazırlık ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Uzaktan Eğitimle İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Alkan, İSG Temel Eğitim Programının bölgede sadece Çorum’da aktif olarak devam ettiğini vurguladı.




Son Güncelleme: 10.08.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.