İskilip Halep için yürüdü

Atıf-Der, İskilip İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği, UNİAK, AGD tarafından İskilip ulu Camii, Şeyh Yavsi, Hanönü ,Kibritçi ,Tokatlı, Tabakhane, Sanayi Ahşap, Sirkecioğlu camilerinde Cuma namazı sonrası Halep ve savaş altındaki diğer İslam ülkelerindeki zulümlerle ilgili program düzenlendi.

17 Aralık 2016 Cumartesi 09:12
İskilip Halep için yürüdü

Atıf-Der, İskilip İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği, UNİAK, AGD tarafından İskilip ulu Camii, Şeyh Yavsi, Hanönü ,Kibritçi ,Tokatlı, Tabakhane, Sanayi Ahşap, Sirkecioğlu camilerinde Cuma namazı sonrası Halep ve savaş altındaki diğer İslam ülkelerindeki zulümlerle ilgili program düzenlendi.


Programa Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Meslek Okulu Mdr Yrd. Abdulkadir Özdemir, STK başkanları ve üyelerinin yanı sıra YKÜ ve Üniversite-imam hatip öğrencileri ile duyarlı vatandaşlar katıldı.



Zülüm fotoğraflarının dövizleri camii önlerine yerleştirilerek emperyalist ve Siyonist katillerin zulümleri bir kez daha ifşa edildi. Zülüm karelerinin yer aldığı her bir fotoğrafın başında bir genç fotoğrafı sessizce işaret ederek zulmü ifşa ederken; “Buğun Halep düşmedi! insaniliğimiz öldü!-De ki! Kafirler, yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz!- Halep insanlık için yanmadı. İnsanlık HALEP için yandı.-Ümmetin sessiz çığlığı Halep kimsesiz Kudüs Halep'e Halep ümmete ağlıyor-Halep düştüyse İstanbul düşmüştür, Çorum düşmüştür, Antep düşmüştür. Üzülme Allah bizimledir-bugün Halep’te şehit olan çocuğun "sizi Allaha şikâyet edeceğim" demesinden korkmuyor musunuz?-Ümmetin şehitlerini yerde bırakma! Unutma! Türk beklenilendir-İnnemel Müminune İhvetün / Bütün Müminler Kardeştir-Allah im bu ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum” sloganları megafondan haykırılarak zulüm İskilip halkına anlatıldı.



Daha sonra her bir öğrenci bir fotoğraf alarak tek sıra halinde sloganlar eşliğinde İskilip ulu camiinden Haceren köprüsüne kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası haceren köprüsünde imam hatip lisesi öğrencilerince dua yapılarak program sonlandırıldı.


Programda Atıf-Der Başkanı Erdal Bıyık; “Atıf hocamızı asan zihniyetle bu zulmü yapan zihniyet aynı atıf hocamızın da dediği gibi zalimlerle mahşerde elbette hesaplaşacağız” dedi.


İskilip İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Bşk. İsmail Açıkgöz; “Biz Öğrencilerimizi Fen ve Sosyal bilimlerin yanında Milli Manevi değerlere sahip ve bu şuur ve bilinçle koşan bir gençlik yetiştirme gayretindeyiz. Ve bugün bu şuurlu gençlik burada zalimlere karşı haykırarak mazlumlar için dua ediyorlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


UNİAK Bşk. Şükrü Aslan; “Bu programın hazırlığını yapan ve yürüten ve katılım sağlayan İskilip Meslek Yüksek Okulu Öğrenci arkadaşlarıma gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerek üniversitede gerek İskilip’te bu tarz sosyal programlarımız devam edecektir” dedi.


AGD Bşk. Yavuz Katırcı; “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden birkaç mısra ile sözlerime başlamak istiyorum Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem… Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim… Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... Biz hep zalimlerin karşısında olduk ve Allah için olmaya da devam edeceğiz. Taki medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar olan emperyalis ve Siyonist düze yıkılana kadar” şeklinde konuştu.



Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek ise “Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dünya 5 ten büyüktür. Şükürler olsun ki zalimlere zulmünü haykıran ve her platformda iki yüzlü batının ve onların işbirlikçilerinin zulümlerini anlatan bir dünya liderimiz var. Liderine sadık bir millet ve Milletine güvenen bir lider ile inşallah yakın zamanda bu zalimler yenilecek ve hak ettikleri yerlere sürüleceklerdir. Bu hakk davada bu millet her daim cumhurbaşkanının yanında olurken zalimler ve işbirlikçilerinin karşısında olacaktır.

Tıpkı 15 Temmuzdaki gibi. Çünkü bu aziz millet bu gün bu zulümleri yaparak çoluk çocuk yaşlı demeden katliamlara devam eden zalimlerle 15 Temmuzu planlayanların aynı kişiler olduklarını iyi biliyor. Ve bu aziz millet vakti geldiğinde bu emperyalist ikiyüzlü batıya ve onların hain işbirlikçilerine gerekli cevabı vereceklerdir. Ben bu gün bu programı düzenleyen Atıf-Der, İskilip İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, AGD, ÜNİAK Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz ile Meslek yüksekokulu öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gösterdikleri bu duyarlılıktan ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Ve Yine katkılarından dolayı Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcımız Abdulkadir Özdemir Hocamıza da bilhassa şükranlarımı sunmak istiyorum” diye  konuştu.


Son Güncelleme: 17.12.2016 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165