İskilip Sakarya İlkokulu'nda Nefes Kesen Tatbikat

Sivil savunma Günü etkinlikleri kapsamında İskilip Sakarya İlkokulunda nefes kesen yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştirildi.

01 Mart 2017 Çarşamba 14:41
İskilip Sakarya İlkokulu'nda Nefes Kesen Tatbikat

Sivil savunma Günü etkinlikleri kapsamında İskilip Sakarya İlkokulunda nefes kesen yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştirildi. 

Sakarya İlkokulu tarafından organize edilen, Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İskilip Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Servisi tarafından İlçedeki tüm okul öğrencilerinin katılımıyla yapılan tatbikat ilgiyle izlendi. Tatbikata İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, Garnizon Komutanı Alb. Çetin Öcal, Çorum AFAD İl Müdürü Elvan Kaya, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmenleri ve öğrenciler katıldılar.



Tatbikatta senaryo gereği Sakarya İlkokulu’nda deprem meydana geldi. Öğrenciler binadan tahliye edildi ve toplanma alanında yapılan yoklamada 3 öğrencinin eksik olduğu tespit edildi. Okul Müdürü bu durumu, AFAD, 112 Acil Servis ve İtfaiyeye telefonla bildirdi. Öğrencinin bir tanesi bacağından yaralanmıştı, öğretmenin kucağında binadan çıkarılarak 112 Acil Servis tarafından ilk müdahalesi yapılıp sağlık kuruluşuna sevk edildi. Kayıp olan diğer öğrencinin AFAD ekiplerince bina içerisinde kaldığı, kafasından yaralandığı tespit edildi, 112 Acil Servis binaya girerek bir öğrenciye müdahale edip sağlık kuruluşuna sevkini sağladı. Deprem nedeniyle binada çıkan yangın nedeniyle mahsur kalan bir başka öğrenci ise binanın ikinci katından yardım edin diye bağırmasının ardından İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Tatbikatın tamamlanmasının ardından AFAD tarafından kurulan çadırlar, resim sergisi ve araç tanıtımına geçildi. Öğrenciler resim sergisini, AFAD çadırlarını gezdiler, araçlar hakkında bilgi aldılar.



AFAD İl Müdürü Elvan Kaya'nın afet ve acil durumlarda yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler vermesinin ardından kaymakamı Bahadır Güneş'de bu faaliyetlerin afet ve acil durumlara hazırlıklı olmayı sağlama ve farkındalık oluşturma konusunda etkili olduğunu, bu tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.

İHA


Son Güncelleme: 01.03.2017 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.