İskilip’in girişimcileri belgelendi

Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde İskilip Kaymakamlığı tarafından çalışmaları başlatılan Uygulamalı...

04 Mart 2015 Çarşamba 11:47
 İskilip’in girişimcileri belgelendi


Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde İskilip Kaymakamlığı tarafından çalışmaları başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni ile tamamlandı.


İskilip Kaymakamlığı tarafından 09-21 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne 70 kişi müracaat etti, KOSGEB tarafından yapılan mülakatta 30 kursiyer seçildi. Eğitim sonunda 25 kişi katılım belgesi almaya hak kazandı.


3 Mart 2015 tarihinde İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle katılımcılara belgeleri verildi. Törene İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, davetliler ve kursiyerler katıldı.


KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu yaptığı konuşmada, “İskilip Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim kanalı ile Çorum'da bir ilk olan bu eğitim düzenlendi. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Diğer ilçelerimizden de talepler geliyor ve bu uygulamayı çoğaltacağız gibi görünüyor. Girişimcilik KOSGEB ve ülkemiz için önemli ve elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimizle eğitim sırasında buluşarak eğitimlerin sonunda neler olabileceğini, süreçler hakkında bilgiler verdik. Umuyorum her bir kursiyer kendi işini kurar ve ülke ekonomisine, İskilip ekonomisine katkı sağlamaya çalışır. İş kurma aşamasına gelmiş genç insanlarımız genelllikle kamuda iş imkanı bulmak, ya da özel sektörde yüksek maaşlı bir işe girme kanaati ile değil, ticarete atılabilir miyim? İş insanı olabilir miyim? birilerine iş imkanı sunabilir miyim? sorularına yanıt veren bireyler olmaları açısından eğitimleri önemsiyor. Bu vesile ile kursiyerlerimize başarılar dilerim." dedi.


İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy ise, yaptığı konuşmada; "Benim için sevindirici güzel bir tablo ve 70 kişi ile başlayan faaliyetimiz 25 kişi ile son buldu. İnşallah meyvelerini almak ve 25 kişinin iş yerinin tamamının işyerlerinin açılışına katılmak ta kısmet olur. KOSGEB Müdürümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Çorum'da bir ilk olması bizleri daha da sevindirmiştir. Bu vesile ile Proje ofisimiz ve kursiyerlerimize teşekkür ederim. Çağımızda para kazanmak zor, hayatımızı idame ettirmek zor. Devletimizin bu uygulaması, hibeler, krediler çok önem arz ediyor. Bunlardan yararlanabilmenin öncelikli koşullarından birisi olan uygulamalı girişimcilik kursunu sizlere sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm arkadaşlarımı kursiyerlerimizi tebrik ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.



Son Güncelleme: 04.03.2015 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.