İskilip’te A-101 mühürlendi

İskilip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dev marketler zinciri A-101’in İskilip’te açılan ikinci şubesini mühürledi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 13:42
 İskilip’te A-101 mühürlendi


İskilip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dev marketler zinciri A-101’in İskilip’te açılan ikinci şubesini mühürledi. 


Sabah saatlerinde harekete zabıtalar, Meydan Mahallesi  Akşemseddin Caddesi’nde Yeni Mağazacılık adına açılan A-101 şubesini iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Söz konusu marketin ruhsat aldıktan sonra hizmetine devam edeceği belirtildi.


Öte yandan mühürlenen mağazaya asılan tutanakta, “İlçemiz Meydan Mahallesi Akşemsettin Caddesi üzerinde Yeni Mağazacılık A.Ş adına (A-101) faaliyetine başlamış olduğunuz iş yerinizin, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı olmadığı tespit edilmiş olup, 2005/9207 karar sayılı İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatına İlişkin yönetmeliğin, (Madde-6) “Yetkili idareden usulüne uygun olarak İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı alınmadan İş Yeri Açılmaz ve Çalıştırılamaz. İş Yerlerine bu yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları il ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler  tescil ve benzeri işlemler  bu yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İş Yeri açma ve Çalışma Ruhsatı alınman açılan iş yerleri yetkili idareler tarafından kapatılır. Hükmü gereği iş yeriniz iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan kadar mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir” ifadeleri yer aldı. 




Son Güncelleme: 24.09.2014 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.