İskilip’te akmayan çeşme kalmadı

İskilip’te bütün eski çeşmelerin gözlerinden itibaren isale hatları değiştirilerek, maslaklarının yenilenme...

17 Nisan 2015 Cuma 16:17
 İskilip’te akmayan çeşme kalmadı


İskilip’te bütün eski çeşmelerin gözlerinden itibaren isale hatları değiştirilerek, maslaklarının yenilenme, bakım, onarım ve tamirlerinin yapılması işi tamamlandı. 4 aylık çalışma kapsamında suyu kesilen toplam 31 çeşme bakım ve onarım çalışmalarından sonra eski günlerine dönerek tekrar suya kavuştu.


‘Şehir merkezinde akmayan çeşme kalmayacak’ sloganı ile yola çıkan İskilip Belediyesi, geçtiğimiz ay Hacı Ali Suları’nın gözlerini yenilemiş ve 23 çeşmeyi su ile buluşturmuştu.


İkinci etapta Boşçakavak mevkiinde bulunan kaynak suyunun isale hattı da değiştirilerek İmam Hatip Lisesi’nin arkasındaki çeşmeye sağlıklı bir şekilde getirildi ve suyun buradan akması sağlandı.


Bir sonraki aşamada Ulaştepe Mahallesi’nden çıkan ve kentte kara su olarak bilinen yerde bitirilen çalışmanın ardından Müftü Cami önündeki Müftü Pınarı, Çay Pınarı Çeşmesi, Ayvalı Çeşmesi, Zobarlar,  Hinoğlu Sokakta akan ve vatandaşların aynı zamanda yunak olarak kullandıkları çeşmelerin devamlı akması için başlatılan çalışmalarda bitirilerek suyla buluşturuldu.


iki aylık çalışma kapsamında kent merkezinde toplam 29 çeşme su ile buluşturuldu.


Son etap çalışmada ise, Ahmet Saat Yunak ile Çankırı yolu üzerinde bulunan Avun çeşmesine su verildi..

 

 

Son Güncelleme: 17.04.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165