İskilip'te Fatih ve Fetih konferansı

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstanbul'un Fethinin 564. yılı münasebetiyle Fatih ve Fetih konulu bir konferans düzenlendi. Konferans 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da İskilip Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleşti.

14 Mayıs 2017 Pazar 13:58
 İskilip'te Fatih ve Fetih konferansı


İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstanbul'un Fethinin 564. yılı münasebetiyle Fatih ve Fetih konulu bir konferans düzenlendi. Konferans 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da İskilip Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleşti.


İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu,  İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde bu anlamda bir ilkin yaşandığını bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi yönünde gayret sarf edileceğini bildirdi.  Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Fatih ve Fetih konulu konferansında farklı bir bakış açısı ile doyurucu bilgiler vererek İstanbul'un Fethi'nin ne anlama geldiğini örneklerle açıkladı. Aslında İstanbul'un Fethi'nin Avrupa’yı fethetmek olduğunun altını çizdi. Fatih kimdir? Fetih ne anlama gelmektedir? Sorularına geniş cevaplar veren Işık, Fethin toprak almak değil Aleme nizam vermek amaçlı olduğunu özellikle vurgulayarak açıkladı. Işık, verdiği konferansla dinleyicileri Fatih ve Fetih konusunda heyecanlandırdı.  Bugün Avrupa’nın bazı ülkelerinde masum Müslüman-Türklerin üzerine zalimce itlerle, atlarla saldırılar olduğunu belirten Işık, dün Ortaçağda Fatih Sultan Mehmet'in gayr-i Müslim halka eşi benzeri görülmemiş güzel bir insan hakları uygulaması gösterdiğini de belitti. Konferansta Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Cihannüma Çorum İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşgin bey'de izleyici olarak bulundu.


Konferansa İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ve Öğretim Görevlileri, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Yazı İşleri Müdürü Ali Emre, Nüfus Müdürü Sedat BIDIK, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Sülük ve diğer daire amirleri, STK’lar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler, Öğrenciler, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve diğer vatandaşlar katıldı.


Konferansın sonunda; Konuşmacı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Zekeriya Işık ve Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Cihannüma Çorum İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşgin bey'e Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından hediyeler verildi. Programın sunuculuğunu yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Fidan, katılımcılara teşekkür ederek programı kapattı.


 

Son Güncelleme: 14.05.2017 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.