İskilip’te Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) in doğum gününü kutlamak amacıyla...

16 Nisan 2014 Çarşamba 12:40
 İskilip’te Kutlu Doğum Haftası


Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-21 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak belirlenen günlerde İskilip’te çeşitli etkinliklerle kutlama programları tertipleniyor.

İlçe müftülüğü tarafından Köprübaşı Camiinde okutulan Mevlidi Şerif ve helva dağıtım etkinliğine Belediye Başkanı Recep Çatma da iştirak ederek din görevlileri ve cami cemaatinin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik etti.

Etkinlikler kapsamında 16 Nisan 2014 Çarşamba günü öğle namazından sonra Şehir Parkı karşısında helva dağıtımı yapılıyor.

17 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te İskilip Öğretmenevi Toplantı Salonunda Hitit Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur tarafından ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konulu konferans gerçekleştirilecek.

26 Nisan 2014 Cumartesi günü İskilip Belediyesi tarafından açık havada Kutlu Doğum Haftası anısına şiir, naat ve tiyatro oyunundan oluşan İskilip halkına açık program organize edilecek.

Belediye Başkanı Recep Çatma, “Hemşerilerimin ve İslam Âleminin Peygamberimiz, Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin dünyaya teşriflerinin kutlandığı bu anlamlı haftalarını tebrik eder, Cenabı Allah’tan hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.









Son Güncelleme: 16.04.2014 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.