İskilip’te Şehitler anıldı

Çorum’un İskilip İlçesinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri düzenlendi.

20 Mart 2017 Pazartesi 19:17
İskilip’te Şehitler anıldı

Çorum’un İskilip İlçesinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri düzenlendi.


Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle sabah ilçedeki şehitlik anıtında çelenk sunma töreni yapıldı. Hacıkarani Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik ziyaretine Kaymakam Bahadır Güneş, Belediye Başkan Vekili Murat Önder, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, İlçe MEM şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.



İskilip Şehitlik Anıtındaki Çelenk sunma töreninden sonra şehitlik mezarlıkları ziyareti yapılarak, İlçe Müftülüğü tarafından Şehit kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua yapıldı. Kaymakam Bahadır Güneş, "Şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek, Allah bu millete bir daha şehit acısı yaşatmasın" temennisinde bulundu.



Program İskilip Öğretmenevi Konferans salonunda devam etti.Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atcıoğlu konuşmasında; " Tam 102 yıl geçti. Binlerce 100 yıl geçse de Selam olsun; Allah için canlarını fedan eden kutlu insanlara diyerek devam eden konuşmasında Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale Zaferi. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hâlâ gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulamaz da... Çünkü o, anaların gözyaşı, Mehmetçiğin canı ve kanıdır. Aynı zamanda 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimiz de aynı duygu ve düşüncelerle şehadete yürüdükleri hatırlatılarak gerekirse yeniden dirilişin 15 Temmuzu oluruz.''dedi.




Azmimilli Ortaokulu tarafından düzenlenen törene Kaymakam Bahadır Güneş, Belediye Başkan Vekili Murat Önder, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu,  daire amirleri, İlçe MEM şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Çanakkale Şiiri, Çanakkale konulu video gösterisi, kahramanlık türküleri ve tiyatro gösterisiyle sona erdi. 

Programda ayrıca 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitim ve Ortaöğretim Öğrencileri arasında düzenlenen resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Son Güncelleme: 20.03.2017 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.