İskilip’te tarihi yatırım başlıyor

İskilip'in Şehir İçme Suyu Şebekesi yenileme işinin ihalesi 29 Aralık 2014 tarihinde...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:36
 İskilip’te tarihi yatırım başlıyor


İskilip'in Şehir İçme Suyu Şebekesi yenileme işinin ihalesi 29 Aralık 2014 tarihinde İller Bankası tarafından yapılmıştı. Kenti kanserojen madde içeren asbestli borulardan kurtaracak alt yapı projesinin yer teslimi ise 8 Nisan 2015 tarihinde İskilip Belediyesi tarafından bitirilmişti.


Geçtiğimiz Nisan ayında İskilip'e gelen İller Bankası ve ihaleyi alan yüklenici firma yetkilileri önce Belediye Başkanı Recep Çatma'yı makamında ziyaret etmiş, burada yapılan görüşmede başlayacak çalışmalar öncesi bilgi vermiş, alt yapı çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söylemişti.


İhaleyi alan firmaya İskilip Belediyesi Kazanlı Meyve Bahçesinde bulunan bina şantiye olarak tahsis edildi. Kanserojen madde içeren sağlıksız boruların yerini alacak PE100 110'luk polietilen plastik borular bu gün kente gelen tırlardan şantiye sahasına indirildi.


İskilip'i sağlıksız kanserojen madde içeren asbestli borulardan su içmekten kurtaracak bu tarihi projede ilk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.


KANSOREJEN MADDE İÇEREN ASBEST BORULAR TARİH OLUYOR


Bu çalışma aynı zamanda evlere yivlik suyu kalitesi de getirecek. İskilip'i sağlıksız borulardan su içmekten kurtaracak proje, sağlıklı ve temiz su tüketimine imkân sağlayacak. Yer altında yaşanan su sızıntılarını da giderecek çalışma, su israfının da önüne geçecek.


500, 800, 2 BİN TONLUK DEPOLAR


Konu hakkında kısa bir açıklama yapan başkan Çatma, çalışma ile birlikte İskilip'te içme suyu hattında bulunan kanserojen asbest boruların tarihe karışacağını, 500, 800 ve 2 Bin tonluk depolardan şehre su verileceğini söyledi. Şehir İçme Suyu altyapı çalışması kapsamında 10 metre küplük maslak, 2 klor binası, 10 tahliye sistemi, 1 Vantuz, 3 Debimetre, 4 basınç kırıcı vana ve 2 Klor odası yapılacağını ifade eden Çatma, çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti.


Belediye Başkanı Recep Çatma, “İhalenin gerçekleştirilmesinde ve yapım aşamasına getirilmesinde desteklerinden dolayı başta AK Parti Çorum Milletvekillerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İskilip'imize ve hemşerilerimize hayırlı olsun." dedi.




Son Güncelleme: 29.05.2015 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.