İskilip’te Yenilenebilir Enerji Projesi

İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerde...

16 Ocak 2015 Cuma 13:46
 İskilip’te Yenilenebilir Enerji Projesi


İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmaya başladığı günümüzde hazırladığı yenilenebilir enerji projesini uygulamaya başladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Gazi Üniversitesi’nin proje ortağı olarak yer aldığı etkinliğin ilk ayağı olan teknik İngilizce eğitimi İskilip ve Ankara’da başladı. Eğitime İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 13 öğretmen ile proje ortağı Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu’ndan 4 akademisyen katılıyor.

Proje koordinatörü Bayram Gökbulut, eğitim hakkında şu bilgileri verdi:


“Türkiye genelinde 68 projenin geçmiş olup bunlardan birisi de bizim okulumuza ait olup güneş ve rüzgar enerjisi eğitimlerine yönelik hazırladığımız Alternatif Enerji sistemleri isimli projedir. 173.000 Avroluk bütçeye sahip olan projemize Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ortak olarak bulunmaktadır. Projenin ilk aşaması olan “Teknik İngilizce” eğitimlerine İskilip’te ve Ankara’da başlamış bulunmaktayız. 6 hafta ve toplamda 60 saat sürecek olan eğitimler süresince özellikle rüzgâr ve güneş enerjisine yönelik makale ve yazılar üzerine eğitimler almaktayız.  Öğretmenlerimiz aldıkları eğitimlerden oldukça memnun bulunmaktalar. Projeye katılan öğretmenlerimiz bu eğitimi tamamladıktan sonra sömestr tatilinde yenilenebilir enerji konusunda meslek eğimi alacaklar devamında ise Almanya’ya giderek orada ki örnek uygulamaları yerinde görüp inceleyecekler. Proje sonunda ise okulumuza yaklaşık olarak 15 Kw’lık güneş ve rüzgar enerjisi sistemlerini kuracağız. Böylelikle okulumuzun elektrik tüketiminin %50-60’lık kısmını güneş ve rüzgar enerjisinden sağlayacağız. Proje ilçemizde ve Çorumda örnek olacağını düşünüyorum. Proje tamamlandığında güneş ve rüzgar enerjisi üzerine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet içi eğitim kursları açarak bu konuda kendisini geliştirmek isteyen öğretmenlere ve çevreye destek sağlanacak.”



Son Güncelleme: 16.01.2015 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165