‘İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum’

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Berat Kandilini kutladı.

09 Mayıs 2017 Salı 11:34
 ‘İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum’


İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Berat Kandilini kutladı.


Kaya, Berat gibi mübarek gecelerin inananlar için bireysel ve toplumsal sorumlulukların yeniden hatırlanıldığı, tövbe ve istiğfar ederek geçmişteki günahlardan arınılmasına vesile olan dua, azim ve kararlılıkla geleceği yeniden inşa etme imkânı sağlayan zamanlardır” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:


Bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaradılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koşarak, koca bir ömrü heba edenlere kendilerini sorgulama fırsatı sunar. Rabbimiz, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği yeniden inşa etme imkânı sağlar.


Bu özel günlerin her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten geri durmayı öğretir. Hızla akıp giden bir ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bizleri bir kez daha eriştirip güzel bir fırsat bahşettiği için Cenabı-ı Hakk'a ne kadar şükretsek azdır.


Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle, İslam âleminin, ülkemizin ve tüm Çorum’lu hemşehrilerimizin Berat Kandili’ni kutluyorum.”


Son Güncelleme: 09.05.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.