‘İslam aleminin kandili kutlu olsun’

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Çorumlu hemşehrilerinin ve İslam aleminin Kandili’ni kutladı.

23 Nisan 2017 Pazar 15:46
 ‘İslam aleminin kandili kutlu olsun’


AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 
Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Çorumlu hemşehrilerinin ve İslam aleminin Kandili’ni kutladı.


Akar, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu söyledi.


Mübarek  gün ve gecelerin, duaların topyekun Allah'a arz edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, müstesna zaman dilimleri olduğunu belirten Akar, kandil günlerinin, Allah'ın kullarına sunduğu birer nimet olduğunu kaydetti.


Regaip Kandilinin, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden olduğunu kaydeden Akar, bu geceyi idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.


Bu müstesna gün ve gecelerde gönül dünyamızı kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlememiz gerektiğini dile getiren Akar, "Bu aylar ve geceler, insanoğlu için belki bir daha ele geçmeyecek olan fırsat günleridir. Bu mübarek zaman dilimini değerlendirerek  dinimizin bizden istediği sevgi ve saygı ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Üç aylar, manevi dünyamızın aydınlanmasına ışık tutan günlerdir. Bu mübarek ayları hakkıyla değerlendirenler, hem dünyada hem de ahiret hayatında mutlu olacaklardır. Bu bereketli aylarda Allah'ın rızasına yaklaşmak için sebepler aramalıyız. Bu aylarda ibadet ve gönül dünyamıza yeni kapılar açmalı, ibadetlerimizi de duayla taçlandırmalıyız. Bu gecenin feyz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.


Allah'ın sonsuz rahmetinden ihsan ve ikramlar sunduğu Regaip Kandili'nin birlik ve dirliğe, Yeni Türkiye’nin inşaasına vesile olarak tüm insanlığa barış, huzur, sevgi, hak ve adalet getirmesini temenni eden Akar, "Bu duygu ve düşüncelerle, Çorumlu hemşehrilerimin ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme: 23.04.2017 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.