İslam medeniyetinde temel nokta tefekkür

Çağrı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği ‘İslam Medeniyetinin Dinamikleri’ konulu konferans dün akşam gerçekleştirildi.

15 Kasım 2014 Cumartesi 11:53
 İslam medeniyetinde temel nokta tefekkür


Çağrı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği ‘İslam Medeniyetinin Dinamikleri’ konulu konferans dün akşam gerçekleştirildi.


Konferansın konuşmacı konuğu Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, İslam medeniyetinin tüm dünyaya yayılmış kadim bir medeniyet olduğunu söyledi. 


Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Özköse, İslam medeniyetinin temel felsefesini özetledi. Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çağrı Eğitim Vakfı Başkanı Hamit Gökgöz, bazı okul müdürleri, ilahiyat öğrencileri ile vakıf üyeleri katıldı.


İslam medeniyetini diğer medeniyetlerden ayıran en büyük özelliğin, insana ve evrene bakış açısı olduğunu belirten Özköse, İslam medeniyetinde kuralların dayatıcı olmadığını, her şeyin güzellikle yapıldığını söyledi.


Prof. Dr. Özköse, İslam medeniyetinde temel noktanın tefekkür olduğunu belirterek, "Bu kadim medeniyet rahmani ve şeytani olanı birbirinden ayıran, tefekkürü öne çıkaran bir anlayışı benimsemiştir. Bu nedenle tefekkür anlayışı çok önemlidir." dedi. 


İslam medeniyetinde gelenek ve geleceği ayırmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Özköse, "İslam medeniyeti kesinlikle bir ütopya değil. Çünkü daha önce yaşanmış ve gerçekleşmiştir. İslam medeniyeti, dünyanın bütün coğrafyalarına ulaşmış kadim bir medeniyettir."  diye konuştu.




Son Güncelleme: 15.11.2014 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.