İsmail Kakaç İlkokulu’nda aile eğitimleri

İsmail Kakaç İlkokulu’nda Okul Rehberlik Öğretmeni Caner Turan tarafından ‘Verimli Ders Çalışma’ başlıklı sunum gerçekleştirildi.

03 Mart 2017 Cuma 08:17
 İsmail Kakaç İlkokulu’nda aile eğitimleri


İsmail Kakaç İlkokulu’nda Okul Rehberlik Öğretmeni Caner Turan tarafından ‘Verimli Ders Çalışma’ başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Sunumdan önce söz alan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, velilerin aile eğitimlerine olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Şu anda sizler bu eğitimlere katılarak çocuklarınızın geleceğine yatırım yapıyorsunuz. Gösterdiğiniz bu ilgi bizleri memnun ederken bizler için ayrıca bir motivasyon kaynağı oluyor. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Özçakır, okulda yürütülen akademik, sportif ve kültürel faaliyetlerle ilgili velileri bilgilendirdikten sonra sözü Rehberlik Öğretmeni Caner Turan’ a bıraktı.


Rehberlik Öğretmeni Caner Turan ‘Verimli Ders Çalışma’nın “Çocuklarda davranış kazandırma, Çocukların ders çalışmaya karşı gösterdiği direncin nedenleri, Uygun model olma, Çocuğu doğru tanıma, Koşulsuz sevgi, Ders çalışma konusundaki iletişim engelleri, Planlı çalışma, Oyunla öğrenme” olduğunu vurguladı.


Rehberlik Öğretmeni Caner Turan bazı ailelerin çocuğunun ders çalışmamasından ya da isteksiz çalışmasından yakındığını belirtti. Caner Turan çoğunlukla ailelerin çocukla karşı karşıya geldiğini, ailelerin farkında olmadan çocukları üzerinde psikolojik baskı oluşturduğunu ve buna karşın dirençle karşılaştığını vurguladı. Rehberlik öğretmeni Caner Turan ailelerin çocukları için uygun bir model olmalarının önemini, çocuklarını tanımaları ve beklentilerini bu yönde oluşturmaları gerektiğini, sevginin hiçbir koşula bağlanmaması gerektiğini, özellikle okula yeni başlayan çocuklarda en etkili öğrenmenin oyunlarla ve sembollerle gerçekleştiğini anlattı.


 

Son Güncelleme: 03.03.2017 08:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165