İsmail Kakaç’ta film gibi tatbikat

İsmail Kakaç İlkokulunda gerçeğini aratmayacak yangın, kurtarma ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

29 Şubat 2016 Pazartesi 14:25
İsmail Kakaç’ta film gibi tatbikat

İsmail Kakaç İlkokulunda gerçeğini aratmayacak  yangın, kurtarma ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

Yapılan açıklamaya göre, Afet bilincinin gelişmesi için okullarda temel yangın eğitimi ve tatbikatlar yaparak, afet bilincinin oluşması yönündeki çalışmalar kapsamında İsmail Kakaç İlkokulu’nda  yangın, kurtarma ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı ve Çorum Belediyesi İtfaiye Ekipleri’nin katıldığı tatbikat, sirenlerin çalması ile başladı. Siren sesi ile birlikte öğrenciler sınıfları boşaltarak kısa sürede bahçeye indi. Tahliye tatbikatının ardından kurtarma tatbikatı yapılarak, tatbikat gereği binada mahsur kalan bir öğrenci itfaiye merdiveni açılarak  binadan çıkarıldı.


Okulun bahçesinde toplanan öğrenci ve öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı tarafından yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı, hangi yangına nasıl müdahale edileceği, yangında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi.


Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri, uygulamalı olarak yangın tüpleri ile yangına nasıl müdahale edileceği, olası bir yangında nasıl hareket etmeleri gerektiği konularında bilgiler vererek, tatbikat yaptı.


İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları, öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi. Sivil savunma uzmanları tarafından yakılan ateşe yangın söndürücüler ile müdahale ettiler.

Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen Mahir Odabaşı, küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladı. Tatbikatta öğrenciler İtfaiye eri ve eğitmenleri ile birlikte de, yangın tüpleriyle yangına müdahalede bulundu. Yangını söndüren öğrencilere arkadaşları da alkışlarla destek oldular.


Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır,  afet bilincinin gelişmesi noktasında gerçekleştirilen  tatbikata katılan İl Milli Eğitim Müdürü  Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı ve Çorum Belediyesi İtfaiye Ekipleri ile tüm öğretmen ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 29.02.2016 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.