İşte Baro’da yeni yönetim

Çorum Barosu Genel Kurulu'nda iki adayın yarıştığı seçimlerde, başkan adaylarından Avukat Altan...

18 Ekim 2014 Cumartesi 19:11
İşte Baro’da yeni yönetim


Çorum Barosu Genel Kurulu'nda iki adayın yarıştığı seçimlerde, başkan adaylarından Avukat Altan Akpınar aldığı 132 oyla Baro Başkanı olarak seçilirken, Mahmut Hikmet Keleş 110 oy aldı. Hikmet Keleş’in listesinde yer alan üç isim yönetim kuruluna, bir isim disiplin kuruluna, bir isim de Türkiye Barolar Birliği delegeliğine girmeye hak kazandı.


Mevcut Başkan İbrahim Özyılmaz'ın tekrar aday olmadığı genel kurulda, Avukat Mahmut Hikmet Keleş ve Avukat Altan Akpınar'ın başkan adaylığında oluşan iki liste yarışa girdi.


İsmail Torun başkanlığında oluşturulan divan heyetinde Mehmet Karadağ, Adem Oğuzhankaya ve Elif Aksakal görev aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda faaliyet raporları okunarak, genel kurula katılan Baro üyelerince ibra edildi.


CHP Milletvekili Tufan Köse, CHP eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz ve Çorum barosu üyelerinin katıldığı genel kurulda, Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz, kısa bir veda konuşması yaptı.


Başkan adayları Keleş ve Akpınar, CHP Milletvekili Tufan Köse, CHP eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu ve dilek temenni bölümünde söz alan avukatların konuşmalarından sonra, oy kullanma işlemlerine geçildi.


Saat 17,00’den sonra oy kullanma işlemi sonlandırılarak sayımlara geçildi. Yapılan sayımlarda Avukat Altan Akpınar 132 oyla yeni dönemde Çorum Baro Başkanlığı’na seçildi. Başkan adaylarından Avukat Mahmut Hikmet Keleş 110 oy aldı. Hikmet Keleş’in yönetim listesinde yer alan Can Arslan Karkın 128, Ercan Daşdan 123 ve Yusuf Ahlatcı da 131 oy alarak yönetim kurulu listesine girmeyi başardı. Öte yandan Keleş’in listesinde yer alan Kasım Özarslan aldığı 124 oyla Disiplin Kurulu üyeliğine, 121 oy alan Avukat Kenan Yaşar da Türkiye Barolar Birliği Delegeliği’ne seçildi.


257 oyun kullanıldığı ve 7 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, liste ve alınan oy miktarları şu şekilde belirlendi;


Başkan Avukat Altan Akpınar-132


Yönetim Kurulu: Emel Duyar-128, Kenan Bellerbağı-123, Sevinç Demirtaş Şahin-123, Dinçer Solmaz-136, Mehmet Altunkeser-136, Filiz Özdemir Erdoğan-135, Altay Uçar-131, Esma Pınar Saran-123,Can Arslan Kayalar-128, Ercan Daşdan-123, Yusuf Ahlatcı-131.


Disiplin Kurulu: Remzi Ergün-126, Gazi Kalender-128, Hüseyin Erdost-127, Gönül Aymergen-133, Kasım Özarslan-124.


Denetleme Kurulu: İsmail Torun-127, Figen Karagözoğlu-131, Tufan Uzunçarşı-129.

TBB Delegeleri: Hasan Alparslan Bıyıkoğlu-133, Kenan Yaşar-121




Son Güncelleme: 19.10.2014 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.