İşte Belediye anketi

Hitit Üniversitesi Çorum Belediyesi için memnuniyet anketi yaptı

06 Aralık 2017 Çarşamba 17:08
İşte Belediye anketi

Hitit Üniversitesi’nin Çorum Belediyesi’nin hizmetleri ile ilgili anketi sonuçlandı.

Yapılan açıklamaya göre, Belediye hizmetlerinden Çorumlu’nun memnuniyet oranının yüzde 79 olduğu belirtildi.

Belediye Basın Birimi’nden verilen bilgilere göre, Çorum halkının, Belediye çalışmalarından memnuniyet oranı % 79’a yükseldi. Hitit Üniversitesi tarafından yapılan hizmetlerden memnuniyet oranı anketi sonuçlandı.

Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” üçüncü dönem çalışmaları kapsamında Hitit Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Öğr. Gör. Gülistan Başcı ve Öğr. Gör. Aslıhan Kaya ile birlikte gerçekleştirdikleri “Çorum İlinde Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerinin Farkındalığının ve Memnuniyet Düzeyinin Tespiti” konulu kamuoyu yoklaması ve değerlendirmesiyle ilgili bilgiler veren Başçı, titiz bir çalışmayla yürüttükleri araştırmanın detaylarını paylaştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, birim müdürleri ve ilgili personelin de katıldığı bir toplantıda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, “Bu çalışmayla sosyal belediyecilik kavramının Çorum Belediyesi tarafından nasıl anlaşıldığı ve hizmetlerin hitap ettiği toplum kesimlerince bu hizmetlerin yeterliliği ve nasıl karşılandığını tespit etmeye çalıştık. Çorum’un merkez mahallerinde yaptığımız kamuoyu yoklaması ile toplam 431 anket sonucu elde ettik. Bu sonuçları detaylı tablolar haline getirdik” dedi.

Çorum Belediyesinin sunmuş olduğu hizmetlerin büyükşehir belediyeleri ile yarışır düzeyde olduğunu tespit ettiklerinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, bu sonuca daha önce anket çalışması yaptıkları 15 belediyenin sonuçlarını karşılaştırarak vardıklarını kaydetti.

RAKAMLARLA SONUÇLAR

Başçı’nın verdiği bilgiye göre, Hitit Üniversitesi tarafından yapılan anket çalışmasının sonucuna göre, Çorum Belediyesinde yapılan çalışmaların kalitesinin önceki yıllarla kıyaslandığında iyileştiğini söyleyenlerin oranı % 79 oldu. Çorum Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduğunu ve önceki yıllara göre hizmet kalitesinin sürekli artığı kanaatini paylaşanların oranı % 79’a ulaştı.

Çorum Belediyesi’nin en çok memnun olunan hizmetlerinin başında yeşil alanlar ve parklar, genel çevre temizliği, ağaçlandırma hizmetleri, terminal ve otogar hizmetleri, ilaçlama(haşereyle mücadele) hizmetleri geliyor.

Sosyal Yardım hizmetlerinde ise en çok memnun olun hizmetlerin başında Ramazan çadırı, evde yaşlı bakım hizmeti, ibadethane temizliği, gıda bankası, engellilere yönelik hizmetler ve kıyafet yardımı geliyor.

Son Güncelleme: 06.12.2017 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.