İşte çevre yolu planı

Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer'in 'Yeni Çevre Yolu'nu konuşmalıyız' başlıklı haber yorumuna yerel yöneticileri yeni bir çevre yolu güzergahı üzerinde çalışma yapmaya davet ettikten sonra, yeni bir gelişme daha olduğunu bildirdi.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 10:27
İşte çevre yolu planı

 
Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer'in 'Yeni Çevre Yolu'nu konuşmalıyız' başlıklı haber yorumuna yerel yöneticileri yeni bir çevre yolu güzergahı üzerinde çalışma yapmaya davet ettikten sonra, yeni bir gelişme daha olduğunu bildirdi.

İşte o yorum;

Karadeniz’i İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan güzergâh üzerinde bulunan, 7 ayrı kavşağın geçtiği mevcut çevre yolunun yeni yapılaşmalarla birlikte şehrin tam göbeğinde kaldığını belirterek, artık alternatif bir çevre yolunu konuşmanın zamanının geldiğini ifade ettik.


YENİ BİR GELİŞME


‘Yeni Çevre Yolu’nu konuşmalıyız’ başlıklı haber yorumumuzda yerel yöneticileri yeni bir çevre yolu güzergahı üzerinde çalışma yapmaya davet ettikten sonra, yeni bir gelişme daha oldu.


PLAN ÜZERİNDE VARDI


Esasında geçmişte imar planında yer almayan dairesel bir çevre yolu fikrinin olduğunu bildiğimiz gibi, merkezi bütçeden destek alınması gerektirecek yüksek maliyetler gerektirdiğinin de farkındaydık. İşte tam da bunun konuşulmasını isterken, yeni bir gelişme oldu.


YENİ ÇEVRE 
YOLU UZUN VADELİ PLANDA

Öğrendiğime göre, şehirlerin uzun vadeli geleceğini belirleyen çevre düzeni planında  yeni çevre yolu gösterilmiş zaten.


Söz konusu plana göre, yol Çorum-Samsun Karayolu ile Çorum Barajı üzerinden giriyor. Büget, Kuruçay, Hayat Şırınga, Ömerbey, Organize Sanayi Bölgesi’nin üst tarafından Alaca Yolu Kavşağı’na bağlanıyor.


ESAS OLAN HAYATA 
GEÇİRMEK

Diyeceğim odur ki, var olan çevre yolu planının revize edilmesi veya yeni çevre yolu projesinin hayata geçirilmesinin zamanı geldi, geçiyor bile.


Son Güncelleme: 30.07.2016 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇORUM 19 2016-07-30 11:57:31

Çoraklık kapaklı sanayii güzergah projesi var olduğu söylenir hep bu projenin siyasi nedenlerle yapılmıyor muş ne kadar doğru... Bu tarafa da bir dönüp bir bakılsa iyi olur galibs

Avatar
Vatan Taş 2016-07-30 21:54:17

Nedende, şehrin güney tarafı hep üvey evlat muammelesi gördü. İmar durumlarına bakın, yol durumlarına bakın, kat adetlerine bakın, bulunduğu bölgeyi canlandıracak resmi ve özel sektör kurumlarının dağılımına bakın, bu ayrımcılığı göreceksiniz. Acaba diyorum, icra makamındaki insanlar şehrin kuzey tarafından büyük gayrimenkuller mi aldılar...