İşte cezaevi yapılacak arazi

Sungurlu 1200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu Çiftlik köyünün harman yeri mevkisine yapılacak.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:36
 İşte cezaevi yapılacak arazi


Sungurlu 1200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu Çiftlik köyünün harman yeri mevkisine yapılacak.


İlçeye 8 kilometre mesafede Ankara-Samsun karayolu kenarında bulunan Çiftlik köyüne yapılacak cezaevi 306 dönüm araziye inşaa edilecek. Yapım işi sözleşmesi imzalanarak 25 Mayıs'ta yer teslimi yapılan Ceza İnfaz Kurumu için çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. 


CEZAEVİ KÖYÜN GELİŞMESİNE
BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK


Çiftlik köyü Muhtarı Taki Sertkaya, muhabirimize yaptığı açıklamada, cezaevinin köyün gelişmesi ve büyümesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Köyde 25 hanede 70 kişinin yaşadığını anlatan Muhtar Sertkaya, “Köyümüzün harman yeri mevkisine cezaevi yapılacağını öğrenince çok sevindik. 306 dönümlük araziye cezaevi yapılması için köyde referandum yaptık. Köy halkının yüzde 80’i buraya cezaevi yapılmasını kabul etti.” dedi.


Cezaevinin yapılmasıyla köyün bütün ihtiyaçlarının giderileceğini ifade eden Muhtar Sertkaya, “Köyümüz Ankara-Samsun karayolundan 1 kilometre iç tarafta bulunuyor. Cezaevi yapılmasıyla köyümüzün gerek yolları olmak üzere içme suyumuz gibi birçok ihtiyacımızın karşılanacağını inanıyorum.” diye konuştu.


5 YILDIZLI OTEL YAPILACAK

Çiftlik köyü Muhtarı Taki Sertkaya, cezaevinin tamamlanmasıyla köylerine çok sayıda yatırım geleceğini söyledi. Cezaevinin köylerine yapılacağının netleşmesiyle çok sayıda kişinin arazi almak için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Muhtar Sertkaya, “Bir işadamımız cezaevi yanında bulunan arazisine mahkum yakınlarının konaklaması için 5 yıldızlı otel yapmayı düşünüyor. Diğer taraftan bazı girişimcilerde köyümüze restoran, kafe, market gibi işyeri açmayı planlıyorlar.” dedi.


Son Güncelleme: 31.05.2017 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165