İşte Milli İrade Platformu’nun adayı

Çorum Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:58
İşte Milli İrade Platformu’nun adayı

Çorum Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı. 60 STK’nın yer aldığı Milli İrade Platformu adına açıklama yapan Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, “Milletimiz için milletin adamı diyeceğiz.” dedi.
Bugün saat 14.00’de Turgut Özal İş Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına 60 STK temsilcisi ve davetliler katıldı.  Neden Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerinin açıklamalarını da yapan Ahmet Saatçi, Filistin’de yaşanan vahşeti kınadıklarını ifade ederek başlattığı konuşmasında, diğer STK temsilcileri de sahnede yer alarak açıklamayı desteklediklerini deklare etti.
Bugün burada 10 Ağustos’ta yapılacak olan 12.Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında Çorum Milli İrade Platformu olarak 63 STK adına açıklama yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle Kanayan yaramız Gazze’ye karadan, havadan ve denizden harekât başlatarak büyük bir insanlık dramı, vahşeti yaşatan İsrail’i ve O’nun dost, müttefik ve yandaşlarını kınıyoruz, lanetliyoruz. Tüm dünyayı ve özellikli Müslüman ülkeleri bu vahşete, katliama dur demeleri için insafa, izana ve insanlığa davet ediyoruz. Tarafımız belli. Zulmün karşısında, mazlumun yayındayız. Başta Gazze ve Filistin olmak üzere Suriye, Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Arakan ve Dünyanın daha birçok bölgesinde bu mübarek günlerde zulüm ve gözyaşı içerisinde inim inim inleyen kardeşlerimize Rabbimizden nusret talep ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.
Hepimizin malumu olduğu gibi Millet olarak, ilk kez doğrudan kendi irademizle Cumhurbaşkanı seçeceğimiz ve siyasal tarihin akışına da etki edecek bir süreci yaşıyoruz. 12. Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz.
İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor.
Çünkü, milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12.Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir.
Türkiye, sadece milletimiz için değil medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için yeni ufuk ve umutların öznesi olmak durumundadır. Artık, Türkiye herhangi bir ülke değildir. Artık, Türkiye başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülkedir. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz.
C.Başkanının halk tarafından seçilecek olması önemli ancak halkın doğru kişiyi, doğru ismi C.Başkanı olarak seçmesi de çok önemli. Biz, bu noktada, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu C.Başkanı profilini ve sahip olması gereken nitelikleri ifade edelim.
12. Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri olacaktır. Türkiye, gelecek vizyonuna uygun olarak Lider Cumhurbaşkanı profiliyle, medeniyetin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye inşası sürecini hızlandırmalıdır. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu Lider Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’da yazılanlar dışında vasıflara da sahip olması gerekir.
Bizler Çorum Milli irade Platformunu oluşturan 63 STK olarak Yeni Türkiye’nin C.Başkanının;
Vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek,
İnsan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, demokratikleşme sürecine hız katacak ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak,
Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak,
Çözüm Sürecini, Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek,
Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacak,
Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak,
Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak,
Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa’nın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek,
Yasama, yürütme ve yargı erklerinin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak,
Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek,
Emek ve Sermaye kesimiyle sürekli ve etkileşime açık iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek,
Avrupa Birliğinin demokratik standartlarını yakalama noktasında öncülük ederek, Birliğin demokrasi ve özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek,
Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve Dünya mazlumlarının sözcüsü olacak vizyona sahip Lider Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz.
Cumhurbaşkanı adaylarının hem Türkiye’yi tanımak hem de Türkiye’de tanınmak yönüyle benzer durumda olmadıklarının bilincinde olarak; Türkiye’yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerini, gelenek, göreneklerini bilen ve yaşayan., medeniyetin değerlerini yaşayan ve yayan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen bir C.Başkanı istiyoruz.
Bizler, Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak; geçmişte yaşadığımız sıkıntı ve baskıları, devletin karşı karşıya kaldığı küresel operasyonları, millet-devlet arasında çıkarılan çatışmaları ve bunları çıkaranları unutmadık, unutmayacağız.
Üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, Kur’an Kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başörtülü olduğu için memurluğu sona erdirilen bayan kardeşlerimizi, Kürt olduğu için ötekileştirilenleri, evladıyla Kürtçe konuştuğu için jandarma şiddetine maruz kalan anneleri, kesintisiz eğitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulüm eden devlet aygıtını, katsayı uygulamasıyla siyaseten kast sistemine dayanan eğitim sistemini bu ülkede yaşadık.  Kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ceberrut devlet hüküm sürdü Türkiye’de. Bir yandan ötekileştiren devlet, diğer yandan kan pazarı kuran terör örgütü geri gelmeyecek otuz bin canımızı ve çözümsüz otuz yılımızı çaldılar. 28 Şubat’ın zulmünün etki ve travmaları hala tam olarak bitmiş değil.
Evet, bugün bunların hiçbiri Türkiye’de sıkıntı olarak yok. Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Yollarımız, havaalanlarımız, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün artıyor. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor.
Kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam-Hatip ortaokulları açıldı. Katsayı uygulaması sona erdi. Kız öğrencilerimiz ve bayan kamu görevlisi kardeşlerimiz başörtüsüyle eğitim görebiliyor, kamu hizmeti sunabiliyor.  Kamu görevlileri toplu sözleşme hakkına sahip kılınırken, işçilerin grev yasakları azaltıldı.
Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Filistin’in, Arakan’ın, Somali’nin yardımına koşan bir Türkiye var.  Türkiye, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke artık.
Bütün bunlar, son on yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucudur. 12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona ermiştir.  Türkiye, uzun soluklu ve tarihe kayıt düşen gelecek vizyon belgelerini açıklamıştır.  Bölgesel ve küresel aktör Türkiye yolculuğu da kararlı bir şeklide devam etmektedir.
Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çorum Milli İrade Platformu olarak;  Türkiye’nin bu dönüşüm hikâyesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, katil devlet İsrail’e “one minute”,  otuz yıl terör estiren örgüte “silahı bırak” diyebilen,  Çözüm Sürecini sahiplenen, bizim mahallemizin insanı, içimizden biri, bizim gibi giyinen, bizim gibi düşünen, sözleriyle icraatlarıyla bizim gibi davranan,  kısaca “milletin adamı”, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Allah O’nun yar ve yardımcısı olsun ve O’na hayırlı muvaffakiyetler nasip etsin.
Bu açıklamayı birlikte yaptığımız Çorum Milli İrade Platformunu oluşturan 63 STK’mız adına katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, Hayırlı Ramazanlar dileriz.

ÇORUM MİLLİ İRADE PLATFORMU

CUMUHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN STK’LAR

1

ADAM DER

2

AKADEMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

3

AKINCILAR DERNEĞİ

4

ANADOLU PLATFORMU

5

ATIF-DER

6

ATT-DER

7

BAYINDIR MEMURSEN

8

BEM BİR SEN

9

BİRLİK HABER SEN

10

BUHARA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

11

BÜRO MEMURSEN

12

ÇAĞRI EĞİTİM VAKFI

13

ÇORİMDER

14

ÇORUM ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ

15

ÇORUM EĞİTİM GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

16

ÇORUM EĞİTİM KÜLTÜR VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ 

17

ÇORUM ENSAR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

18

ÇORUM TASAVVUF YOLU VE TASAVVUF MUSİKİSİ DERNEĞİ

19

ÇORUM ZİRAAT ODASI

20

DENİZ FENERİ DERNEĞİ ÇORUM ŞUBESİ

21

DERMAN DER

22

DERSAADET TASAVVUF FEDERASYONU

23

DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ

24

DİYANET SEN

25

DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK DERNEĞİ

26

EĞİTİM BİR SEN

27

EKADER

28

EMEKLİ MEMUR SEN

29

ENERJİ BİR SEN

30

ENSAR VAKFI

31

ESKİCE KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

32

GENÇ MEMUR SEN

33

GENÇ MÜSİAD

34

GENÇ SİYASETÇİ VE GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ

35

GÜLABİBEY YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

36

GÜLDER

37

HAK İŞ

38

HİTİT AKADEMİ DERNEĞİ

39

HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

40

İHSAN DER

41

İLİM YAYMA CEMİYETİ

42

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ DERNEĞİ

43

İPEKYOLU DERNEĞİ

44

İYİLİK DER

45

KARAHACİPLİLER DERNEĞİ

46

KASİÇ

47

KEREBİGAZİ VAKFI

48

KÜLTÜR MEMUR SEN

49

MEMUR SEN

50

MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ

51

MÜSİAD

52

NUR DER

53

ÖZ-SAĞLIK İŞ SENDİKASI

54

SAĞLIK SEN

55

SİYASET BİLİMİ VE EKONOMİ KULÜBÜ

56

SUHEYBİ RUMİ DERNEĞİ

57

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

58

TASAVVUF KÜLTÜR VE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

59

TOÇ BİR SEN

60

TÜGEC

61

TÜMSİAD

62

YEDİ HİLAL DERNEĞİ

63

YENİ VİZYON GİRİŞİMCİLİK DERNEĞİ








Son Güncelleme: 16.07.2018 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165