İşte Müftü’nün bayram mesajı

Müftü Mehmet Aşık, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, dini bayramların insanlar ve...

25 Temmuz 2014 Cuma 18:53
 İşte Müftü’nün bayram mesajı


Müftü Mehmet Aşık, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, dini bayramların insanlar ve toplumlar arası gerçek barış için Yüce Allah tarafından insanların önüne konulan birer fırsat ve muhasebe imkânını veren günler olduğunu bildirdi.


Aşık, yaptağı açıklamada şöyle dedi; “Evveli rahmet, Ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, umut, kardeşlik, dostluk, mutluluk ve kederi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevinci yaşanmaktadır.


Baştan sona bir “arınma ve bilinçlenme mevsimi” olan bu günlerde çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden hep birlikte cemaate katılarak camiler şenlendirildi.


İlimizde 8 (Sekiz) camimizde yine İlimizin seçkin ve güzel sesli hafız İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımları tarafından icra edilen, Osmanlı geleneği olan “ Enderun usulü Teravih ve Cumhur Müezzinliği” ile yine İlimizin beş ayrı mahallesinde ulaşımı kolay olan beş camisinde de kuvvetli hafız İmam-Hatiplerimiz tarafından hatimle teravih namazı kıldırılmak suretiyle Camileri dolduran cemaatimize farklı bir manevi atmosfer yaşatılmıştır.


Zengin, fakir, akraba, komşu iftar sofralarında buluşarak ekmeğimizi aşımızı yüreğimizdeki sevgiyi ve umudu paylaştık. Allah’ın rızasını kazanabilmek için iyi ve güzel davranışlarımızı arttırdık. O’nun rızasına uygun olmayan davranışlarımızı da terk ederek, üzerimizdeki manevi kirlerden arınma gayretinde olduk. Fitre ve zekâtlarımızı vererek hem bireysel hem toplumsal anlamda bunun ortaya çıkardığı güzellikleri ve iyilikleri yakinen müşahede ettik ve aynı zamanda paylaşma, hayırda yarışma sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzurunu yaşadık. Sadece midemize değil, zihnimizle duygu ve düşüncemizle de oruç tutarak irademizi eğittik.


Ramazan ayı boyunca kazanılan yüksek dindarlık seviyemizi, Kur’an ile bilgilenme gayretimizi, paylaşma duyarlılığımızı, hâsılı bütün güzel hasletlerimizi yılın diğer günlerinde de sürdürebilmek son derece önemlidir. Nitekim ibadetlerde orta yol ve süreklilik Yüce Allah’ın istediği, sevgili Peygamberimizin tavsiye ettiği bir durumdur. Rahmet Peygamberi Muhammed Mustafa (sav.) “ İbadetlerin Allaha karşı en sevimli olanı az da olsa devamlı olarak yapılanıdır” diye buyurmuştur.


Bayramlar sıradan günler olmaktan öte dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin toplumun tüm kesimlerine yayıldığı “Ben” i “Biz” yapan İslam dininin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip yanı başındakinin fark edildiği kimsesizlerin gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir.


Bayramlarda sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlanıp, bunların gönülden gönülle sunulması gerekmektedir.


Yüce Rabbimiz tarafından sayısız nimetlerle donatılan dünyamızı bizlere zindan eden hırs ve bencilliğimizi sorgulayarak, “Neyimizi paylaşamıyoruz?” sorusuna cevap aramalıyız. Farklı anlayışlardan dolayı insanları yargılamada, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarını birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımızı, aile büyüklerimiz, akraba ve komşularımızı bu günlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, huzur evlerindeki yaşlı vatandaşlarımızı, öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Çorum halkının Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor."
 





Son Güncelleme: 25.07.2014 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.