İşte SP’nin yeni merkez ilçe yönetimi

Saadet Partisi (SP) Çorum Merkez İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi dün yapıldı.

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:49
İşte SP’nin yeni merkez ilçe yönetimi


Saadet Partisi (SP) Çorum Merkez İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi dün yapıldı.

Tek listenin yer aldığı kongrede güven tazeleyen Orhan Sakınmaz, delegelerin oylarıyla yeniden SP Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongreye SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, İSOMDER Genel Başkanı İlhami Uçan, Çankırı Eski Milletvekili Hüseyin Karagöz, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Bölükbaş, SP İl Başkanı Faruk Cıdık, bazı teşkilat yöneticileri ile partililer katıldı.


Fatih Işık’ın sunuculuğunu üstlendiği kongre İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Ahmet Bölükbaş yönetimindeki divan heyetinde Ömer Uzun, Neşet Çevik, İlhami Uçan ve Sedat Aksungur görev aldı.

SAKINMAZ: ‘KARALAR AK, AKLAR KARA OLDU’


‘Böyle Gelmiş, Böyle Gitmeyecek. Bu Düzen Değişecek’ sloganıyla düzenlenen kongrenin açış konuşmasını yapan Orhan Sakınmaz, yapılacak seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.


Merkez İlçe Başkanlığı’nı üstlendiği geçen dönem içinde 2 genel seçim 2 de referandum sürecini geride bıraktıklarını anlatan Sakınmaz, “İktidar sürekli bizden yancılık istiyor” diyerek hükûmeti eleştirdi.


“ABD, AB ve İsrail ile can ciğer kuzu sarması olanlar gerçekleri görmez halde” diyen Sakınmaz, “Karalar ak, aklar kara oldu. İyiyi kötüden, hayrı şerden ayıramayanlar var. Böylesine batıl bir düzende mücadele veriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de en doğrusunu yüksek sesle söyleyen tek parti Saadet” dedi.


Geride bıraktıkları dönemde yönetimde görev alan arkadaşlarına teşekkür eden SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz, yeni dönemde kendisiyle birlikte görev alacak isimlere de başarılar diledi.


CIDIK: ‘KORKU İMPARATORLUĞU KURMAYA ÇALIŞIYORLAR’


SP İl Başkanı Faruk Cıdık, “Terör olayları üzerinden Türkiye’de korku imparatarluğu oluşturmaya çalışılıyor” dedi.


Partisinin Merkez İlçe Kongresi’nde konuşan Faruk Cıdık, şehit haberlerine dikkat çekerek, “Ateş düştüğü yeri yakıyor” diye konuştu.


“Ortadoğu’da kan ve gözyaşı hakimken kimse neden İsrail’in ismini zikretmiyor?” diye soran Cıdık, mazlum coğrafyanın dertlerinin çözümünün D-8’le İslâm ülkelerinin birliğinden geçtiğini söyledi.


Düzenledikleri kongrelerin siyasi açıdan varoluşlarının göstergesi olduğunu vurgulayan Cıdık, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


UÇAN: ‘İNANIRSAK BAŞARIRIZ’


İslam Toplumu Sosyal Medya Derneği (İSOMDER) Genel Başkanı İlhami Uçan, faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.


SP Çorum Merkez İlçe Teşkilatı Kongresi’ne katılan İlhami Uçan, 27 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.


İSOMDER’in bir ‘Milli Görüş’ kuruluşu olduğuna değinen Uçan, sosyal medya üzerinden yürüttükleri çalışmalardan bahsederek, “İnanırsak başarırız. Hiç bir rüzgâr karşımızda duramaz” diye konuştu.


YALMAN: ‘ÖLÇÜMÜZ İNANCIMIZ’


SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Milli Görüş Hareketi’nin yegâne partisi olduklarını vurgulayarak, “Ölçümüz inancımızdır” dedi.


Partilerinde tabanla tavan arasında hiçbir fark olmadığını belirten Lütfi Yalman, iktidar oldukları dönemlerde hiç başarısız olmadıklarını da dile getirdi.


Belediyecilik ve yerli sanayi alanlarında yaptıkları çalışmaların her kesim tarafından takdirle karşılandığını anlatan Yalman, hırsızlık ve yolsuzla suçlanmayan tek iktidar partisi olduklarını savundu.


“Biz bu milletin Roma’ya bakan yüzünü Mekke’ye doğru çevirdik” diyen Yalman, dini değerlere karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.


Doğruları söyledikleri için tepki gördüklerini belirten Yalman, “Saadet Partisi, bu ülkede İslâmca, Müslümanca ve insanca duruşu temsil ediyor” diye konuştu.


Hassasiyetlerini yitiren İslâm toplumunun büyük bir savruluş içinde olduğuna işaret eden Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“İyiliklerle kötülüklerin ciddi manada birbirine karıştırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Böylesi bir ortamda hakkı haykırmayalım mı? Yanlışları söylemeyelim mi? Türkiye’de algılar yönetiliyor. Erbakan’ı anma programına katıldı diye CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirenler Çözüm Süreci’nde HDP ile beraber değiller miydi? Bugün AB ve ABD’yi eleştirenler onlarla dost değiller miydi? Bizler Milli Görüş temsilcileri olarak doğruları güzel bir dille anlatmak mesuliyetindeyiz. Duruşumuzdan dolayı şükredip çalışmaya devam etmeliyiz. Ölçümüz beşeri değil, ilahi kaideler. SP’nin temel felsefesi bu.


Duvarın arkasını göremeyenlerden devlet adamı olmaz. FETÖ, Çözüm Süreci ve Ortadoğu meselelerinde kandırıldıklarını söyleyip ‘eyvah’ dediler. SP ise bunların hepsine itiraz etmişti. Dış politikada çevrelerinde dost bırakmadılar. Ortadoğu’da iki dostları var biri İsrail diğeri Barzani. Batılı güçler, ‘22 İslâm ülkesinin sınırlarını değiştireceğiz’ diyorlar. Biz neden buna alet oluyoruz. Dış politikada caydırıcılık, güven ve itibar önemli. Ne yazık ki Türkiye bu hasletleri yitiriyor.


Varlık Fonu diyerek devleti ipotek altına aldılar. Nitelik açısından bu durum varlık değil yokluk fonu. Bizler izan, irfan, vicdan ve feraset sahibi devlet adamlığından yanayız. Ülkemizde korkunç bir dejenerasyon ve ahlaki çöküntü var. Fitne, haneleri tehdit eder hale geldi. Bizim derdimiz; dinimiz, inancımız, memleketimiz ve milletimiz. Bizden başka çare de yok. Layık olduğumuz zaman Allah bize iktidarı lutfeder. Önce kendimizi sonra toplumu düzeltmek için çalışmalıyız.


Katar meselesinde, Türkiye’nin duruşunu doğru buluyoruz. AK Parti’ye oy veren kardeşlerimize hala şaşırıyorum. Bir defa olsun İslâm ülkelerinin birliğini simgeleyen D-8’i anmıyorlar, sahip çıkmıyorlar. İsrail karşısında bir araya gelmeyenler, müslümanları savunan Katar’a cephe alıyorlar.”


İŞTE YENİ YÖNETİM


SP Planlama ve Koordinasyon Başkanı Haydar Kurtaran’ın okuduğu faaliyet ve bütçe raporları oylanarak ibra edildi.


Yapılan oylama neticesinde Orhan Sakınmaz yeniden SP Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilirken Yönetim Kurulu Haydar Kurtaran, Sedat Aksungur, Abdullah Gökgöz, Levent Çetin, Fikret Mertoğlu, Seyit Ahmet Aydın, Osman Gökgöz, Murat Tunç, Ahmet Emil, Eyüp Ergün, Mehmet Yıldız, Reşat Karalı, Ali Hasdemir ve Mustafa Avcı’dan oluştu.


Kaynak: www.corumhakimiyet.net


 

Son Güncelleme: 19.06.2017 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.