İstihdam garantili kurslar Mayıs’ta başlıyor

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Çorum Teknik...

17 Nisan 2014 Perşembe 17:20
 İstihdam garantili kurslar Mayıs’ta başlıyor


Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliğinde Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında 3 ayrı kurs açılacak.

Gazaltı Kaynakçısı, CNC Torna Tezgah Operatörü ve Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı kurslarında her bir meslekte 12 kişi olmak üzere toplam 36 kişi yetiştirilecek. Kurslar hem teorik hem uygulamalı yapılacak ve kurs sonunda katılımcılar ‘İşbaşı Eğitimi (Staj)’ görecek.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, kurs süresince kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı ödenecek ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında; sağlık, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri karşılanacak. Başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda en az bir ay süreyle işbaşı eğitimi (staj) yaptırılacak ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlığınca işyerlerinde istihdamı sağlanacak.

5 Mayıs 2014 Pazartesi günü başlayacak eğitimler teorik ve pratik olarak Çorum Endüstri Meslek Lisesi’nde teorik olarak görülecek. Haftada 6 gün yapılacak eğitim saatlerinde değişiklik yapılabilecek.

Kurslara katılım şartları:

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

16 yaşından gün almış bay olmak (Bilgisayar destekli tasarım kursu için 16 yaşından gün almış bay-bayan) olmak,

Bilgisayar Destekli Tasarım kursu için en az lise mezunu olmak diğer kurslar için en az ilkokul mezunu olmak,

Öğrenci olmamak, (Açık öğretimde okuyanlar başvurabilir)

Başvuru tarihi itibarıyla İŞKUR'un kurs, TYP, Staj (İşbaşı Eğitimi) ve Girişimcilik eğitimlerinden son 6 ay içerisinde faydalanmamış olmak,

Emekli veya aktif sigortalı olmamak.

Söz konusu kurslara katılmak isteyen ve durumu şartlara uyan müracaatçıların, 29 Nisan 2014 Salı gününe kadar www.umem.org.tr veya www.becerion.org.tr internet adresindeki ‘Kurs Listesi ve Başvuru’ kısmından Çorum ilini seçerek başvuru yapmaları ve İŞKUR İl Müdürlüğündeki İş ve Meslek Danışmanları ile görüşmeleri gerekecek.

Başvuru yapanlar arasında, 30 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 10.00'da Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nde mülakat yapılacak ve kursiyerler belirlenecek.







Son Güncelleme: 17.04.2014 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.