‘İyi yetişmeyen birey sağlam aile kuramaz’

Çorum Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hitit Söyleşileri kapsamında 'İslam'da Aile ve Çocuk Eğitimi' konulu konferansta konuşan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak, Türkiye'de her 100 gençten 17'sinin boşandığına dikkat çekerek, "Zor evlenen, çabuk boşanan bir toplum haline geldik." dedi

15 Şubat 2017 Çarşamba 10:28
‘İyi yetişmeyen birey sağlam aile kuramaz’

Çorum Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hitit Söyleşileri kapsamında 'İslam'da Aile ve Çocuk Eğitimi' konulu konferansta konuşan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak, Türkiye'de her 100 gençten 17'sinin boşandığına dikkat çekerek, "Zor evlenen, çabuk boşanan bir toplum haline geldik." dedi.

Çorum Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hitit Söyleşileri kapsamında 'İslam'da Aile ve Çocuk Eğitimi' konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

Turgut Özal  Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Arslan, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Arslan yaptı.

Çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmelerinde öncelikle sağlam bir aile varlığının önemine vurgu yapan Arslan, iyi yetiştirilmeyen bireylerden sağlam ailelerin kurulmasının mümkün olmadığını ifade etti.


Sağlam ailelerin olmadığı toplumların adaleti ve hukuku gözeten büyük devletler kurmalarının da mümkün olmayacağının altını çizen Arslan, "Değerlerin ve geleneklerin aşınmaya uğradığı bu çağda aile kavramının içi neredeyse boşaltılmıştır. Aile tanımının içerisinde dedeler ve nineler yok sayılmaktadır. Gençler bizim geleceğimiz ise, yaşlılarımız da bilgelik kaynağımızdır. Onların tecrübesinden yararlanmadan aile kültürü oluşturmak mümkün olmayacaktır." dedi.

Ömer Arslan'dan sonra kürsüye gelen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak da konuşmasında günümüzde aile kavramının değiştiğine dikkat çekti.

Aile kurumu rastlantısal olarak gelmiş bir kurum olmadığını belirten Çolak, ailenin Allah'ın bizzat iradesiyle oluşmuş bir ilahi kurum olduğunu söyledi. Aile kurumunun kıyamete kadar devam edeceğini ifade eden Çolak,  "Aile bir toplumun temel taşıdır. Aile kurumu rastlantısal olarak gelmiş bir kurum değildir. Allah'uTeala'nın bizzat iradesiyle oluşmuştur. Aile kurumu Hz Adem ile Hz Havva ile başlıyor. Kıyamete kadar da bu kurum devam edecek." dedi.

Toplumda giderek boşanma oranlarının artmasına vurgu yapan Çolak, günümüzde evlenen 100 gençten 17'sinin boşandığını belirterek; "Zor evlenen, çabuk boşanan bir toplum haline geldik." diye konuştu  Aile bir toplumun temel taşlı olduğunu belirten Çolak, aile kurumunun hukuk ile kurulduğunu, ahlak ile yürütüldüğünü söyledi.  Türkiye'de ailenin hep hukuk üzerinden tartışıldığını dile getiren Çolak, "İslam'da evlilik kurumu teşvik edilmiştir. Gece gündüz namazda kılsan, oruç da tutsan evlilik olmadan İslam bunu asla kabul etmiyor." dedi.

http://www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 15.02.2017 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.