İYİLİKDER’den Ramazan yardımları

Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (GÜL-DER) Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİLİKDER Çorum Temsilcisi Yavuz Bozdoğan, Ramazan ayı içerisinde yaptıkları ve yapacakları yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

20 Haziran 2017 Salı 10:21
 İYİLİKDER’den Ramazan yardımları


Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (GÜL-DER) Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİLİKDER Çorum Temsilcisi Yavuz Bozdoğan, Ramazan ayı içerisinde yaptıkları ve yapacakları yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.



Çorum İyilikder Temsilcisi Yavuz Bozdoğan: “Ulusal ve Uluslararası yardım kuruluşu olan İYİLİKDER Çorum Şubesi, 2017 Ramazan ayında Bangladeş'de bulunan Kutupalong, Nayapara, Teknaf ve yeni gelen göç dalgasıyla açılan Balukhali kamplarında yaklaşık 350 bin Arakan’lı göçmen yaşamaktadır. Bu kamplarda yaşayan Arakan’lı mültecilerden 400 aileye gıda paketi dağıtımını Çorum İyilikder olarak gerçekleştirdik. 2500-3000 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. Ramazanın ilk günlerinde tayfun felaketini iliklerine kadar yaşayan, bazı bölgelerde yıldırım düşmesi sonucu insanların yaralandığı, naylondan ve saçlardan yapılmış derme çatma evlerde yaşamak zorunda kalan Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yanında bulunarak yaralarını sarmaya gayret ettik. Ayrıca 1000 kişiye iftar vermeye başladık. İftar programlarının camilerde ve evlerde, 80 er, 90 ar, 100 er kişilik guruplar şeklinde devam etmektedir. Hemen hemen her gün iftar programı yapmaktayız. Suriye’nin İdlib köylerinde ise 100 adet gıda kolisi ailelere teslim edildi. Yardımlarımız sürmektedir.” Dedi.



Çorum İyilikder Temsilcisi Yavuz Bozdoğan, peygamberimizin "Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir Müslüman’ı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu Kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır” der. Bozdoğan, Budistlerin zulmünden kaçarken 28 şubat sürecini hala yaşayan Bangladeş hükümetinin zulmüyle inleyen, hiç kimsenin arayıp sormadığı, Müslümanlara sahip çıktıklarını, onları yalnız bırakmadıklarını, güçlerinin yettiği kadar ihtiyaçlarını gördüklerini belirtti.



Bozdoğan, Ramazan boyunca bu iftarlarda yapılan dualarda yetim çocukların duygulanarak ağladıkları, iftarlarda camilerin yoğun yağmur altında kaldığı, elektriklerin sık sık kesildiği bundan dolayı bazı iftarların ertelendiğini, bütün zorluklara rağmen ümmetin arasına örülen duvarların yıkıldığını, ramazan vesilesiyle kardeşlik köprülerinin atıldığını söyledi.


Ayrıca, Çorum İyilikder Temsilcisi Yavuz Bozdoğan, Çorum’da ramazanın başından bu güne kadar, pirinç, yağ, şeker, hurma ve Araplar için yerel yiyeceklerden oluşan 150 paket (100 mülteci – 50 Türk aile) gıda kolisi, 53 Kilo un, dernek binasında yapılan bir programla 61 yetim ve mağdur çocuklara bayramlık olarak elbise ve ayakkabı dağıttıklarını belirtti.



Çorum İyilikder temsilcisi Yavuz Bozdoğan, “Yaptığımız programda yetim sahibi Iraklı ve Suriyeli ailelere, Iraklı Ammar Azzavi, Kur’an-ı Kerim ve hadislerin ışığında yetimlere karşı sorumluluklarımızı ve yetimlerin yetiştirilmeleri, onların sağlıklı, bilinçli ve imanlı bir şekilde topluma kazandırılmaları hakkında konuşma yaptı. Ailelerin ve toplumun sorumluluğu hatırlatıldı. Konuşmacı Iraklı Şacide Fatih ise, muhacir kardeşlerimiz adına; teşekkür konuşması yaptı. Özetle Türkiye’nin ve Çorumdaki Sivil Toplum Kuruluşlarının mülteciler için yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını, yapılan yardımlar için teşekkür ettiklerini, kendileri için uzatılan eli unutmayacaklarını, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkiyeli yardımsever Müslüman kardeşlerine müteşekkir olduk” dedi.



Yavuz Bozdoğan; önümüzdeki günlerde Afrika ülkesi olan Çad’daki 23 Haziran’da iftar vermeyi planladıklarını, bu programda, kendilerine ulaşan zekat ve fitreleri yerlerine ulaştıracaklarını, ayrıca programda Müslüman kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim hediye etmek için kampanya başlattıklarını, şu an itibarı ile 60 adet Kur’an-ı Kerim’e ulaştıklarını, duyarlı Müslümanların 8,00 TL ile iftar, 15,00 TL ile Kur’an-ı kerim kampanyasına destek verebileceklerini, irtibat için kendilerini arayabileceklerini ( 0 535 443 50 71) söyledi. 


Son Güncelleme: 20.06.2017 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.