‘İzinle ilgili iptal davası açtık’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, aile hekimliği çalışanlarının izinleri ile ilgili dava açtıklarını söyledi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 16:17
 ‘İzinle ilgili iptal davası açtık’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, aile hekimliği çalışanlarının izinleri ile ilgili dava açtıklarını söyledi.


Lafcı, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından, aile hekimliği çalışanlarının izin haklarına yönelik yayınladığı yazının iptali için dava açtık” dedi.


Aile hekimliği çalışanlarının izin konusundaki mağduriyetlerinin kabul edilemeyeceğini belirten Lafcı, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yayınladığı yazı ile Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinin izinler ile ilgili düzenlemeleri içeren maddesine açılan davalar sonucunda verilen kararların gerekçelerini sebep göstererek, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar aile hekimliklerinde görevli personelin izinleri konusunda 4/B mevzuatının uygulanacağını bildirmişti. Ancak bu durum aile hekimliği çalışanlarını mağdur etmektedir.

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinin, doğumdan sonra ilk 6 ay için 3 saat, ikinci 6 ay içinse 1,5 saat süt izni mevcut iken 4/B sözleşmeli personele ilişkin mevzuat hükümlerinin uygulanmasında doğumdan itibaren 1 yıla kadar 1,5 saat süt izni kullanabilecekler. Arıca yıllık izin süreleri 30 günden 20 güne düşürülmektedir. Sağlık-Sen olarak, kazanılmış hakların alınmaması, aile hekimliği çalışanlarının mağdur edilmemesi için söz konusu yazının iptali için konuyu yargıya taşıdık” şeklinde açıklama yaptı. 


Son Güncelleme: 25.05.2017 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165