Kaçak avcılara ceza yağdı

Çorum'da kaçak kafes ve gece avcılığı yapan 20 kişiye ...

30 Eylül 2015 Çarşamba 11:17
Kaçak avcılara ceza yağdı
 
Çorum'da kaçak kafes ve gece avcılığı yapan 20 kişiye 28 bin 612 TL para cezası kesilirken, 5 adet tüfeğe el konulduğu bildirildi.

Kaçak av ve avcılara yönelik olarak aralıksız bir denetim yaptıklarını açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir, bu kapsamda 2015-2016 yılı av döneminin başladığı 15 Ağustos tarihinden bu yana 594 avcı kontrolü yaptıklarını belirtti.

Av sezonunun yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı ile başladığını ve 37 adet tescili yapılmış avlak bulunduğunu anlatan Şimşir, avcıların internet üzerinden, Yaban Hayatı Bilgi Sistemi'ne av yapacakları günün bir gün öncesi gece yarısına kadar girerek aldıkları izin ile av yapabildiklerini dile getirdi.

Kaçak avcılara yönelik 594 denetim yapıldığını, kaçak kafes ve gece avcılığı yaptığı belirlenen toplam 20 kişiye 28 bin 612 TL idari para cezası uygulandığını bildiren Şimşir, “Gece ve gündüz olmak üzere kaçak avcılıkla mücadeleye yoğun şekilde devam edilecektir” ifadelerini kullandı.


İHA

Son Güncelleme: 30.09.2015 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165