'Kadın, aile kurumunun temel taşıdır'

Çorum Valisi Ahmet Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

07 Mart 2016 Pazartesi 12:34
'Kadın, aile kurumunun temel taşıdır'

Çorum Valisi Ahmet Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kara, yayınladığı mesajında “Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın erkek herkesin sorumluluğudur.

Ülkemizde kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Yenilenen ve geliştirilen yasal düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınlarımızın mevcut sıkıntıları daha da azalacaktır.

Kadınlar iş hayatındaki başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de Ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmuşlardır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda daha güçlü olacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmalarıyla kadınlarımıza hak ettikleri değer verilmiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek Devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır.

Geçmişten günümüze baktığımızda kadınlarımız, tarihimizin her evresinde toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Kadınlarımız, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Aile kurumunda kadın, sadece çocuklarımızın topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir. Bu nedenledir ki analar, “Cennet anaların ayağının altındadır” hadisi ile Cennetle müjdelenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza sağlık, mutluluk, başarılar diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Son Güncelleme: 07.03.2016 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.