Kadın Girişimciler Ankara’da toplandı

Ankara Kalkınma Ajansı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu...

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:43
 Kadın Girişimciler Ankara’da toplandı


Ankara Kalkınma Ajansı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Sürdürülebilir Kalkınma İçin Girişimcilik ve İnovasyonda Kadın Konferansı Ankara'da gerçekleştirildi.


Konferansa, TOBB Çorum Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri Serpil Kadife, Yüksel Kavukçu ve Yurdagül Sivri katıldı.


Meyra Palace Otel’de yapılan konferansın açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Semiz, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve çok sayıda davetli katıldı.


Konferansın açış konuşmasını yapan TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, etkinliğin gerçekleşmesine verilen desteklerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökyay, “Kadın girişimciliği küreselleşme sonucu artan rekabet ortamında, yaratacağı yeni ekonomik fırsatlar nedeniyle büyümesinin önemli bileşeni konumundadır. Kadınlarla ilgili toplantılar düzenlediğimiz zaman erkeklerin katkıları olmadan çözüm üretemeyeceğimize bizler inanıyoruz. Girişimcilik ruhu taşıyan ve bu özelliklerini uygulamada ön plana çıkarabilen kadın girişimcilerin varlığı, ülke kalkınmasında ve rekabet gücünün arttırılmasında göz ardı edilemeyecek kadar bir öneme sahiptir" dedi.


Açılışta konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadınların çalışma hayatına katılmalarının hem kendileri hem de toplum için büyük önem taşıdığını vurguladı. İslam, 2004 yılında 20,8 olan kadın istihdam oranının 2013 yılında yüzde 27,1'e ulaştığını ve eğitim seviyesi yükseldikçe kadınların iş gücüne katılım oranının da yükseldiğini belirtti.


Açılış konuşmalarının ardından ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Girişimcilikte Kadın’ başlıklı panele geçildi. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin İnovasyonda Kadın’ başlıklı panel gerçekleştirildi. 



Son Güncelleme: 03.11.2014 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.