Kadın girişimciler rol model oldu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri, Hitit...

23 Nisan 2014 Çarşamba 17:19
 Kadın girişimciler rol model oldu


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri, Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından bu yıl 3'üncüsü organize edilen 3. Kültür Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

'Kadın girişimcilik' konulu panele konuşmacı olarak TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Yasemin Kepçeli ile İcra Komitesi üyeleri Yüksel Kavukçu ve Saadet Tuğ katıldı.

Üniversite öğrencilerine koçluk eğitimi

Panelde bir konuşma yapan KGK Başkanı Yasemin Kepçeli, Kadın Girişimciler Kurulu olarak üniversiteli kız öğrencilere koçluk eğitimi düzenlediklerini söyledi. Öğrencilere 'kendini keşfet', 'zaman çizelgesi' gibi konularda eğitimler verdiklerini, ayrıca zaman zaman bir araya gelerek danışmanlık yaptıklarını ifade eden Kepçeli, üniversite eğitimi alan kız öğrencilerin, eğitim alanlarını genişleyerek daha geniş vizyona sahip bir şekilde mezun olmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Kepçeli, "Kadın Girişimciler Kurulu olarak temel görevimiz, ilimizdeki kadın girişimci sayısını artırmak. Biz bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı temelden başlatmış bulunuyoruz. Yarının kadın girişimcileri olan bugünün öğrencilerine iş hayatını tanıtarak, mezun olduktan sonra iş hayatına daha donanımlı ve daha özgüvenle atılmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Kepçeli konuşmasında ayrıca kendi kariyeri ve ticari hayatındaki iniş ve çıkışlarını anlatarak öğrencilere rol model oldu.

‘Farklı sektörlerde staj yapın’

Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Saadet Tuğ da konuşmasında öğrencilere deneyim konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, üniversite eğitimi döneminde bol bol uygulama yapmalarını tavsiye eden Saadet Tuğ, "Üniversite yıllarınızı iyi değerlendirmelisiniz. Farklı işletmelerde, farklı sektörlerde stajlar yapmalısınız. Ancak deneyerek kendinize en uygun işi bulabilir ve kariyerinizi buna göre yönlendirebilirsiniz" dedi. Tuğ, 17 yılıdır sigortacılık sektöründe olduğunu, işe başladıktan bir süre sonra kendi işyerini açtığını belirterek "Kendi işyerimizi açtığımızda 'biz patronuz, biz işvereniz'  havasına girmeden gece gündüz çalıştık. Çok çalışırsanız çok başarılı olursunuz" diye konuştu.

‘Siz işi istemezseniz, kimse size iş vermez’

Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Yüksel Kavukçu da, öğrencilere, 'her ne yaparsanız yapın, yaptığınız işten gayretinizi esirgemeyin' şekline tavsiyede bulundu. Üniversite döneminde staj imkânlarından sonuna kadar istifade edilmesi gerektiğini dile getiren Kavukçu, "Gidip işletmelerle görüşün, staj için başvuru yapın. Siz işi istemezseniz, kimse size iş vermez. İsterseniz, gayret ederseniz dünyalar sizin olacaktır. Ben şu anda sizin oturduğunuz sıralarda oturmak için can atıyorum. Ancak siz bunun farkında değilsiniz, çünkü çok gençsiniz. Bugünkü konumunuzun, imkânlarınızın kıymetini bilin. 'Yapamayız' zannetmeyin ama hayatınızın okuldan sonraki dönemde, bugünkü kadar rahat olmayacağını da bilin. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Bütün üniversiteler her yıl mezun veriyor. Siz de mezun olacaksınız. Diğerlerinden bir adım önde olmazsanız, fırsatları diğerlerinden önce yakalayamayabilirsiniz" dedi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.




Son Güncelleme: 23.04.2014 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.