Kadın istihdamı için girişim

Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birlikte...

30 Aralık 2013 Pazartesi 17:07
 Kadın istihdamı için girişim


Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Deniz Yalıtım'da incelemelerde bulundu.

Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Alb. Ahmet Çelik'in eşi Leyla Çelik, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan'ın eşi Gülcan Doğan, Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs, TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Yasemin Kepçeli ve Kadın Girişimcilerin katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette Firma Sahibi, Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Yurdagül Sivri, firma hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret öncesi gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Fatma Başköy, Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci ayağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Programı kapsamında Deniz Yalıtım'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Söz konusu proje ile ilimizdeki kadınların birer meslek sahibi olmalarının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Başköy, proje kapsamında kadınların mesleki eğitimin yanı sıra Açık Öğretim aracılığıyla yaygın eğitim imkanlarından da faydalanabileceğini kaydetti. Fatma Başköy, proje kapsamında eğitim alacak olan kadınların istihdam edilmesinin de en az eğitim kadar önemli olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Çorum'daki sanayi kuruluşlarında hangi mesleklerde istihdam açığının olduğunu, kadınların ne gibi işlerde istihdam edilebileceğini tespit etmek amacıyla firma gezilerine başladıklarını bildirdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun bu anlamda projeye önemli katkılarının olabileceğine dikkat çeken Başköy, Kadın Girişimcilerle birlikte yapacakları firma ziyaretlerinde hangi branşlarda istihdam talebinin olduğunu tespit ederek kadınlara yönelik mesleki eğitim faaliyetlerini yönlendirebileceklerini ifade etti.

TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Yasemin Kepçeli de, ilimizde kadın girişimci sayısının gün geçtikçe arttığını, KOSGEB başta olmak üzere çeşitli destek ve hibe programlarından yararlanan kadınların oranının yüzde 46'ya yükseldiğini bildirdi. Kepçeli, Kadın Girişimciler Kurulu olarak lise ve üniversitede eğitim gören kız öğrencilere koçluk yapmaya başladıkları, bu vesileyle kadın girişimciliği özendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Deniz Yalıtım Sahibi Yurdagül Sivri ise 6 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste EPS (Expanded Polistiren Sert Köpük) üretimi yaptıklarını söyledi. Tesiste toplam 35 personelin çalıştığını ifade eden Sivri, son teknolojiye sahip tesislerinde planlı bir şekilde büyümeye devam edeceklerini ifade etti.

Yurdagül Sivri, toplantının ardından protokol eşleri ve Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine tesisi gezdirerek üretim safhaları hakkında bilgiler verdi.






Son Güncelleme: 30.12.2013 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.