Kadınlar hem öğreniyor hem de okuyor

Çorum Belediyesi Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi'nde iğne oyası öğrenen kadınlar aynı zamanda kitapla buluşuyor.

16 Aralık 2014 Salı 16:17
 Kadınlar hem öğreniyor hem de okuyor


Çorum Belediyesi Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi'nde iğne oyası öğrenen kadınlar aynı zamanda kitapla buluşuyor. Daha önce kitap okuma fırsatı bulamamış kursiyerlere bu merkezde okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.


Mimar Sinan KKSM'de yeni yeni şeyler öğrenip üretmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar şimdi de ders aralarında birbirinden güzel kitaplar okuyarak hayata daha farklı bir şekilde bakmaya çalışıyor.


"Hayata Yön Veren Hikayeler, Mesnevi'den Hikayeler, Fetih 1453, Dokunmayın Bacıma, Asr-ı Saadet Serisi, Bir Vicdan Uyanıyor" gibi kitapları okuyan kursiyerler en çok da Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Kiralık Konak kitabını beğenmiş.


Mimar-Sinan KKSM'de İğne oyası öğretmeni olan Vildan Kaleli,  kursiyerlere okudukları takdirde çocuklarını daha iyi anlayacaklarını anlatarak kadınları okumaya teşvik ediyor.


Belirlenen kitapları dönüşümlü olarak okuyan gayretli kadınlar hem iğne oyası öğrenip hem de kitap okuma fırsatı buldukları için bir hayli mutlu. Daha önce hayal bile edemediklerini bu merkez ile hayata geçirdiklerini anlatan kadınlar, kendilerine sunulan imkânlar için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü'ye teşekkür etti. 





Son Güncelleme: 16.12.2014 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165