Kadınlardan demokrasi nöbetine destek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çorum'un köylerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

16 Temmuz 2017 Pazar 11:30
Kadınlardan demokrasi nöbetine destek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çorum'un köylerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda Çorum'a bağlı Güney Köyü'nde bir araya gelen kadınlar, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminde göstermiş oldukları kahramanlıklarla destan yazan şehitler için mevlit okuttu. Geçtiğimiz günde kendi aralarında topladıkları paralar ile keşkek ve helva yaparak mevlit okutan köy kadınları, 15 Temmuz'da da gün boyu yaptıkları katmer ve yanıçları köye gelen konuklara ikram ettiler.


Şehitler için Kuran-ı Kerim de okuyan vatansever kadınlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla da demokrasi nöbetine destek verdi. Bu geleneği her yıl düzenleyecekleri etkinliklerle nesilden nesile aktaracaklarını belirten kadınlar, "Eğer bugün biz burada milli birlik ve beraberlik içinde kardeşçe  yaşıyorsak o kara günü, aydınlığa çeviren şehitlerimiz ve gazi olan kardeşlerimizin sayesindedir. Allah onlardan ve vatan için sokağa dökülenlerden razı olsun" dediler.


Son Güncelleme: 16.07.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.