Kahpe bir propaganda!

Hakimiyet ve Habercim 19 yazarı Av. Ömer Kılıç, ‘Kültürel Vesayet Kırılmadan Asla’ başlıklı...

10 Ağustos 2015 Pazartesi 12:04
Kahpe bir propaganda!

Hakimiyet ve Habercim 19 yazarı Av. Ömer Kılıç, ‘Kültürel Vesayet Kırılmadan Asla’ başlıklı son yazısında 7 Haziran seçimleri sonrası tırmanışa geçen terörle birlikte askıya alınan Çözüm Süreci, HDP-PKK-yaygın ve yabancı medya ilişkisi, olası erken seçim tahminleri üzerinden yürütülen kirli savaşı kaleme aldı. İşte o yazı:

KÜLTÜREL VESAYET KIRILMADAN ASLA !

Henüz 2008 yılında “Biz asılız, bu ülkede bizim istemediğimiz bir şeyin olması mümkün değildir” (T.Saylan) diyerek hükümete meydan okuyabilen oligarşik zihniyet, sonraki kısacık süre içinde yaşananlardan öylesine bir korku ve umutsuzluğa kapıldı ki, muhalif her kesim ile işbirliğine hazır hale geldi. O kadar ki, kurdukları baskıcı rejimle yol açtıkları birçok sorun gibi Kürt sorununun asıl müsebbibi olan bu ulusalcı, faşist zihniyet, çareyi son seçimde HDP’ye barajı geçirterek tek parti iktidarını bitirmekte buldu.

On üç yıllık Ak Parti iktidarı, laik, batıcı, azgın azınlığın millet üzerinde kurdukları siyasi vesayeti sona erdirmede başarılı olsa da, sol, sosyalist-liberal çevrelerin kültürel vesayetini kırma konusunda ne yazık ki aynı başarıyı gösteremedi. Sermaye sınıfının desteğini de arkalarına alarak kültürel iktidarı ellerinde tutmaya devam eden bu çevreler, bu süreçte ellerindeki devasa medya gücü ile bir taraftan HDP’yi cilalayıp patlatırlarken, diğer taraftan da PKK’nın dağdaki silahlı adamlarına kadar gidip savaşı yeniden başlatmaları konusunda adeta yalvardılar.

HDP SADECE BİR MAŞA

Türkiye’nin son yıllardaki bağımsızlaşan dış politikasından rahatsız olan emperyalist güçlerin de desteği ile bu planlarında başarılı olan Tayyip Erdoğan düşmanı bu koalisyon, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin iktidar çoğunluğunu kaybetmesiyle derin bir oh çektiler. Cumhuriyet elitlerinin kendilerine yüklediği misyon ile (Malcom X’e rahmet olsun) tarla zenciliğinden ev zenciliğine terfi ettirilen HDP yöneticileri ise, seçimden sonra ilk iş olarak, “AKP ile asla koalisyon kurmayacağım patron” diyerek, efendilerine minnettarlıklarını dile getirdiler.

Son seçimlerde kendilerini Ak Parti iktidarını devirmek için manivela olarak kullandıran HDP’nin artık bugün Kürtlerin hakları için mücadele ettiğini hiç kimse söyleyemez. Bütün seçim stratejisini, “seni başkan yaptırmayacağız” diyerek, otuz yıldır devam eden bir savaşı bitirmek için siyasi hayatını ortaya koyan bir adama düşmanlık üzerine kuran bir parti, farkında olsun
ya da olmasın artık sadece bir maşadır.

KANDİL’E ÇIKIP KINA YAKSINLAR

Türkiye bugün hiçbir şekilde artık doksanların Türkiye’si değildir ve o günlere geri dönmeyecektir ama HDP, otuz yıldır ülkenin beşeri ve ekonomik kaynaklarını tüketen, kazananı olmayan ve olmayacak olan bu kardeş savaşını sona erdirmek için başlatılan çözüm sürecini bitirerek, yüz yıllık bölgesel statükonun devam etmesi için çabalayan küresel emperyalizmin taşeronu bir parti haline gelmiştir.

Galiplerin çizdiği sınırların içine kapanarak batının uydusu bir devlet olmak yerine,  bölgesinde onurlu bir şekilde yaşayabilmenin ancak bir İslam kardeşliği temelinde Türk, Kürt ve Arap birliğini sağlamaktan geçtiğine inancıyla ve bunun ilk adımı olarak da kendi iç sorunu olan Kürt meselesini halletmek için başlatılan çözüm süreci, ne yazık ki bugün HDP’nin ihaneti veya ahmaklığı yüzünden artık sürdürülemez olmuş ve askıya alınmıştır. HDP’li yöneticiler ezilen halkın çocukları Hasan Cemal, Tarık Akan, Mine G. Kırıkkanat ve Can Dündargiller ile birlikte Kandil’e çıkıp kına yakabilirler.

KAHPE BİR PROPAGANDA

HDPKK’nın 7 Haziran seçimlerinden sonraki açıklamaları, yol kesmeler, asker ve polislere saldırmalar vs. her şey apaçık ortada iken, bir hafta on gündür başta İngiliz BBC olmak üzere yabancı yerli birçok yayın kuruluşu, iki yıldır devam eden çatışmasızlık ortamını sona erdirenin Tayyip Erdoğan olduğu yönünde küresel çapta kahpe bir propaganda yürütüyorlar. Neymiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden istediği sonuç çıkmadığı ve başkanlık yolu kapandığı için buna sebep olan HDP’den ve Kürtlerden intikam alıyormuş.

En iyi bildikleri şey öldürmek, yakmak, yıkmak olduğu halde, savaştan, kandan, ölümden beslenirken ‘barış ve ezilen halklar’ sakızını çiğneyebiliyorlar. Ezilen bir zümre varsa tam da onlardır diyebileceğimiz kamyoncuların ekmek teknelerinden on günde yüzlercesini yakan bu neronları kınamak anlamına gelecek bir çift laf edemiyorlar ama hala barıştan kardeşlikten bahsedebiliyorlar. Tarihte barış ve kardeşlik sözcüklerinin bu kadar anlamını yitirdiği bir dönem olmuş mudur?

YE’CÜC-ME’CÜC GİBİLER

Tayyip Erdoğan’a duydukları kızgınlıkla tüm sol, sosyalist ve ateistler, sermaye çevreleri, paralel çete, ellerindeki o devasa medya gücünü adeta HDPKK’nın emrine tahsis etmiş gibiler. 7 Haziran seçimlerindeki başarısıyla nefes almalarını sağlayan HDP’nin askeri operasyonlarla sarsılması ve Ak Parti’nin bir erken seçimle yeniden toparlanma ihtimaliyle kabus görüyorlar ve şimdi var güçleriyle yüklenerek, ateşkesi bozan tarafın hükümet olduğu yönünde algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ne kadar da çoklar, Birgün’ü Bugün’ü, Evrensel’i Ulusal’ı, Sözcü’sü Gözcü’sü ile Yecüc Mecüc gibiler, her taraftan saldırıyor ve hiçbir sınır tanımıyorlar.

Suruç’taki katliamın, peş peşe gelen asker ve polis cenazelerinin, uykuda enselerine sıkılan gariban Anadolu çocuklarının, yakılan kamyonların, ambulansların, kurşunlanan hastanelerin, hasılı tüm kötülüklerin yegâne sorumlusu, 7 Şubat 2012’de MİT müsteşarı üzerinden kendisine yapılan operasyon son anda boşa çıkarılmış olmasa, PKK ile görüşme talimatı verdiği için kelepçelenerek hapse tıkılacak olan Tayyip Erdoğan öyle mi?

6-8 Ekim’de halkı sokağa çağırarak Yasin Börü ve arkadaşları dahil 52 kişiyi vahşi bir şekilde katlettirdiği halde en küçük bir üzüntü ya da pişmanlık belirtisi göstermeyen Selahattin Demirtaş barış sever bir halk kahramanı, akan kanı durdurabilmek için siyasi hayatını riske eden Tayyip Erdoğan, kendi saltanatı için ülkesini yakan bir diktatör öyle mi?

Ey adına medya denilen kahpe büyücü, sen en az, Musa’yı asi, Firavun’u adil hükümdar gösteren eski Mısır’ın büyücüleri kadar alçaksın! Omerkılıç91@Hotmail.com


Son Güncelleme: 10.08.2015 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2015-08-10 12:24:04

Açılım sonu kadar destekle sonra sağa ala sapala. Yok öyle Ömer Kılıç. Her şeyin bir sınırı var. O Sınırı Çoktan aştınız. DEMİRTAŞ denenin maşalığını yaptığı ihanet şebekesinin bu cüreti bulmasında emeğiniz göz ardı edilemez. Becere bilirseniz bi düşünün nerede yanlış yaptığınızı

Avatar
H.ÇETİN 2015-08-10 13:42:57

terazinin iki kefesi var bir kefede akp'liler diğer kefedeyse ulusalcı,milliyetçi,laik,cemaatçi ve hdp hepsi akp tek başına iktidar olmasın diye ellerinden geleni yaptı ve sonuç akp %41 ile tek başına ikt,dar olamadı ahirinde israil cumhur başkanından kıytırık vekiline kadar 7 haziran seçim sonuçlarına sevindi hakeza almanya, fransa ve ingiltere de aynı şekilde sevindi şimdi başa dönersek terazinin iki kefesi var bir tarafta akp'liler diğer tarafta akp tek başına iktidar olamadı diye sevinenler.
ey halkım kimi sevindirdiğine iyi ve bir daha bak şimdi...
saygılarımla

Avatar
Adınız Soyadınız 2015-08-10 14:38:54

kurtlerin tamamini sadece hdp/pkk nin temsil ettigini dusunen bu fasist guruh, gelinen bu noktada elbette basta erdogani ve beraberinde cozum surecini destekleyen herkesi sucluyor. onlara soylenecek cok da sozumuz yok aslinda. bakis acilari zihniyetleri dogrultusunda onceden nasilsa simdi de o minvalde ,bizi sasirtmiyor. ama biz kurt fasistleri yuzunden asil zulme ugramis dindar kurt kardeslerimize de haksizlik edilmesine dinimiz geregi goz yummayiz. her zaman oldugu gibi yine en cok zarari da onlar goruyor zaten.

Avatar
Akil 2015-08-10 21:27:12

Açılım dediniz terör örgütü silah bırakmadan açılımın olmayacağı o zamanda belli idi. Gelinen nokta terör örgütü güç kazandı güç kazanmasına zaman tanıyanlar şimdi başkalarını sucluyarak kurtulmaya çalışıyor

Avatar
mehmet tilci 2015-08-11 16:23:16

gerçekten süper bir analiz ve degerlendirme. ömer abi bu yazılar başlı başına bir değer. kesinlikle ulusal basında vehaber sitelerinde yayınlanmalı.habercim 19 size çok iş düşüyo. bu yazıları bir şekilde ulusal gazete ve sutelere ylaştırın. yüreğine sağlık ömer abi

Avatar
Akocak 2015-08-11 18:53:31

Milletimiz ikiyüzlüleri tarihin çöplüğüne gömecektir.Yeter ki doğrular en az sizin kadar cesur ve dürüst olsunlar.

banner165