'Kalbimiz Bayırbucak Türkmenleri ile atıyor'

Çorum AK Parti Milletvekili Salim Uslu Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan zulmü TVNET ekranlarında Ahmet Albaz’a değerlendirdi.

23 Kasım 2015 Pazartesi 17:48
'Kalbimiz  Bayırbucak Türkmenleri ile atıyor'

Çorum AK Parti Milletvekili Salim Uslu Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan zulmü TVNET ekranlarında Ahmet Albaz’a değerlendirdi.

Uslu, “Kalbimizin yarısı Bayırbucak Türkmenleri ile beraber atıyor. Fevkalade zor durumdalar. Sayın Başbakanımız, ilk günkü duyarlılıkla Türkiye’nin bölgeye yönelik özellikle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik hassasiyetlerinin devam ettiğini açıkça belirtti. Rusya'nın yayılmacı politikalarına karşı, Türkiye'nin resmi tavrı açıkça ortadadır. Rusya’nın yayılmacı politikaları yeni değil. Daha önceden de devam ediyordu. Bilindiği gibi Ukrayna ile başlayan Kırım’ı ilhak ile devam eden bir yayılmacılık söz konusu şimdi sıra Suriye’ye geldi. Esed’i güçlendirmeye güç vermeye çalışıyor. “Esed İktidarda kaldığı sürece terör bitmeyecek” şeklinde açıklama yapan Obama’nın sözleri geçte olsa başından beri gerek Cumhurbaşkanımızın gerek Başbakanımızın yaptığı açıklamalarda Esed’in gitmesi gerektiği, Suriye’deki istikrarsızlığın yeğane kaynağının Esed olduğu ifadelerini teyid etmektedir. Ama ne yazık ki hem ağırdan alması sebebiyle ABD hem destek çıkan Rusya, Batılı güçler ve maalesef Türkiye'de bazı siyasi partiler Esed'in yanında yer alarak Bayırbucak Türkmenlerin başına gelenlerden ve Suriye’deki gelişmelerden sorumludurlar. Türkiye burada yalnız bırakılmıştır. Uzatmalardan ve vurdumduymazlıktan kazançlı çıkan Esed, Putin ve İran olmuştur. O açıdan Türkiye’nin tavrı önemlidir. Uluslararası bir kısım kuruluşları, büyük devletleri de harekete geçirecek bir girişim başlatmıştır. Diplomatik girişim devam ederken bir taraftan da insanı yardımlar devam etmektedir. Daha önce de yardımlar devam ederken, Meşhur Tır hadisesi cereyan etmiş ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımların önü kesilmişti.

Hâlâ Türkiye’de Esed yanlısı çevreler var. Bunlar İç Politikada da bunu kullanmaktan çekinmiyorlar. Bugün, Türkiye’nin başından beri savunduğu tezlere ABD’nin ve Batılı bazı güçlerin henüz gelmiş olması önemlidir. Terörün boyutunun giderek Fransa’nın, Paris’in ortalarına kadar ulaşmış olması terör konusunda ortak tavır ve dayanışma gösterilmesi gerektiği konusundaki Türkiye’nin ulusal tezlerine de önemli bir dayanak teşkil etmektedir.  PKK terörüne karşı orantısız güç kullandığımız iddiasında bulunanlar herhalde bugün durdukları yeri bir kez daha gözden geçirmek durumundadır” dedi.


Son Güncelleme: 23.11.2015 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.