Kaldırımları işgal edenler bedelini ödeyecek

Kargı Belediyesi ilçede yol ve kaldırımları işgal edenlerden 1 Eylül 2014...

01 Eylül 2014 Pazartesi 18:08
 Kaldırımları işgal edenler bedelini ödeyecek


Kargı Belediyesi ilçede yol ve kaldırımları işgal edenlerden 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren işgaliye harcı alacak. 

İlçe merkezinde özellikle Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde esnafın kaldırımları yoğun şekilde işgal etmesi belediyeyi harekete geçirdi. Kanununa göre işgallerden harç alma yetkisi bulunan belediye, işgalleri belediyeye gelir olarak kazandırmak için kolları sıvadı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ‘’01.09.2014 tarihinden itibaren belediyemiz tarafından umuma ait yol ve kaldırımlardaki işgallerden 2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 52. Maddesi gereğince işgaliye harcı alınacaktır. Yol ve kaldırımı işgal eden vatandaşlarımızın 1 Eylül 2014 tarihine kadar işgal ettikleri yerleri düzenlemeleri ilanen duyurulur’’ denildi.





İHA

Son Güncelleme: 01.09.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2014-09-02 08:29:57

kaldırımlar esnafın malzeme koyma yeri değildir. i̇nsanların rahat yürüyebilmesi içindir yaya yoludur.kaldırıma malzeme koyan esnaf insanların kaldırımda yürüme hakkını almış olur.kısacası hak ihlalidir bu da günahtır.kaldırımdan işgaliye ücretide alınmaması gerekir.malzemeyi hiç koydurmayacaksınız o zaman siz de vebaldesiniz demektir......medeni ülkelerde böyle şeyler göremezsiniz. medeni̇yet.......?