‘Kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz’

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, okullarındaki istihdama yönelik bölümlerden mezun olan öğrenciler ile kamu ve özel sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

21 Şubat 2017 Salı 13:16
‘Kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz’

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, okullarındaki istihdama yönelik bölümlerden mezun olan öğrenciler ile kamu ve özel sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.



Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, yüksekokul bünyesinde istihdama yönelik bölümlerin açılması konusuna önem verdiklerini belirterek, en son açılan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün bunlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

Günümüz şartlarında kamu ve özel sektörlerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının giderek arttığına değinen Karacif, “Kalifiye eleman ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda meslek yüksekokullarına da büyük bir görev düşüyor. Bizde Sungurlu Meslek Yüksekokulu olarak, okulumuzda istihdama yönelik bölümler açma hususunda gereken önemi veriyoruz. Bunlardan bir tanesi de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüdür.” dedi.



Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne bu yıl öğrenci almaya başladıklarını, şuanda 50 öğrencinin uygulamalı bir şekilde eğitim gördüğünü anlatan Karacif, “Okulumuz bünyesinde Fizyoterapi Uygulama Laboratuarı bulunmaktadır. Öğrencilerimizin derslerde aldıkları teorik eğitimleri, pratiğe dökerek uygulamalı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak amacıyla Fizyoterapi Laboratuarı kurduk. Laboratuarın ihtiyacı olan elektroterapi cihazları ve anatomi maketlerinin temini konusunda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan çok yardımcı oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Yüksekokulda; "Yönetim ve Organizasyon", "Bilgisayar Teknolojileri", "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler", "Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri", "Dış Ticaret", "Sosyal Hizmet ve Danışmanlık", "Terapi ve Rehabilitasyon" olmak üzere 7 bölüm bulunduğunu ifade eden Kubilay Karacif, bu bölümler bünyesinde; İşletme Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Bilgisayar Programcılığı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Fizyoterapi, Sosyal Hizmet-ler ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programlarında binin üzerinde öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini bildirdi. 


“FİZYOTERAPİ TEKNİKERİ” YETİŞİYOR


Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Payas, iki yıllık ön lisans eğitim süreci sonunda bu programdan mezun olanların “Fizyoterapi Teknikeri” unvanı aldıklarını söyledi.

Ahmet Payas, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programının asıl amacının, fizik tedaviye yardımcı olacak, çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, sorun çözme yeteneği gelişmiş, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren fizyoterapi teknikeri yetiştirmek olduğunu vurguladı.

“Fizyoterapi Teknikeri” unvanı alan öğrencilerin, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık eğitime geçiş yapabildiklerinin altını çizen Ahmet Payas, “Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduktan sonra biraz çaba gösterdikleri taktirde sağlık yüksekokulları bünyesindeki 4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne geçebiliyorlar. Geçiş yaptıktan sonra 2 yıl daha eğitimlerini sürdürerek mezun olduklarında ise “Fizyoterapist” olarak anılıyorlar. Biz de Sungurlu Meslek Yüksekokulu olarak geleceğin Fizyoterapistlerinin yetişmesine katkı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fizik Tedavinin sürekli gelişen ve teknolojik gelişmeyle kendini yenileyen bir sektör olduğuna değinen Ahmet Payas, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanındaki kalifiye eleman ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi. 

Payas, doğuştan veya sonradan kazanılmış engele sahip birey sayısındaki artışın, rehabilitasyon alanında fizyoterapiste yardımcı olacak kalifiye elemana olan ihtiyacı da artırdığını vurguladı.



“ÖĞRENCİLERİMİZ EN MODERN CİHAZLARLA EĞİTİM ALIYOR”


Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Payas, eğitim süreci boyunca yeniliklere ve çağın gereklerine entegre bir şekilde hareket ettiklerini ve yüksekokul bünyesinde gelişen teknolojiye uygun donanımlar ile eğitim verildiğini ifade etti. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümündeki öğrencilere ilk yıl, temel tıp dersleri, Anatomi, Fizyoloji ve Elektroterapi derslerinin verildiğini anlatan Payas, şunları kaydetti. “ Öğrencilerimiz ilk yıl teorik eğitime yönelik dersler alıyorlar ve bu eğitimleri Fizyoterapi Laboratuarımızda uygulamalarla destekliyoruz. Bu şekilde bilginin kalıcı olmasını sağlıyoruz. İkinci yıl ise daha çok pratik eğitime yönelik eğitimler vereceğiz.  

Şuan Laboratuarımızda, 1 adet Kombine Elektroterapi cihazı, 5 adet Portatif Stimilator cihazı, 10 adet Tens cihazı, 10 adet İnfraruj cihazı, 2 adet Ultrason cihazı, 1 adet Hotpack cihazı ve 1 adet Parafin cihazımız bulunmakta olup bu cihazlar günümüz hastane ve rehabilitasyon merkezlerinde kullanılan en güncel cihazlardır. Öğrencilerimiz bu cihazlarla eğitim aldıkları için mezun olduklarında çalışacakları kurumda yine bu cihazları kullanacaklar ve en ufak bir uyum sorunu yaşamayacaklar. Bu teknolojik cihazların yanı sıra, insan vücuduyla alakalı kas ve iskelet sistemi gibi tüm sistemleri gösteren anatomi maketlerimiz laboratuarımızda mevcut.” 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün bu yıl açılmış olmasına rağmen 50 kontenjanın tamamının dolduğunu vurgulayan Ahmet Payas, “ Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda bulunan 4 yıllık bölüm haricinde, Amasya, Çankırı, Yozgat, Tokat, Kastamonu gibi iller arasında, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon önlisans bölümü sadece okulumuz bünyesinde bulunuyor.” ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme: 21.02.2017 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.