‘Kalifiye eleman sorunumuz üst seviyede’

Erdallar Büro Mobilya Murat Erdal, mobilya üretiminde kalifiyeli-donanımlı eleman sorunlarının üst seviyelerde olduğunu söyledi.

23 Mayıs 2017 Salı 09:33
‘Kalifiye eleman sorunumuz üst seviyede’

Erdallar Büro Mobilya Murat Erdal, mobilya üretiminde kalifiyeli-donanımlı eleman sorunlarının üst seviyelerde olduğunu söyledi.


Meslek liseleri, üniversite ve sanayi işbirliği ile sektörde yaşanan eleman sorununun giderileceğini düşündüğünü dile getiren Erdal, kısa sürede olmasa da, uzun bir süre içerisinde olumlu sonuç alınacağına inancının tam olduğunu vurguladı.


Murat Erdal, “Bu gün bakıldığında, mobilya ihracatı yapan şehirlerimizde bu sorun mobilya imalatçı ve satıcı esnafında büyük bir yük olarak görülmektedir. Almış oldukları siparişleri termin süresini aşarak teslim etmektedirler” diyerek, açıklamasında şunları dile getirdi:


“Müşteri ve üretici firmaların bu sorun karşısında mağdur oldukları görülmektedir. Çorum’da bulunan imalatçı esnafının aynı sorunlarla karşı karşıya kalmamaları için, bu günden önlemleri alınmalıdır. Kalifiyeli ve donanımlı elemanların büyük şehirlerde aldıkları maaşlar 3-4 bin civarında iken, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bu rakam 7-8 bin TL ye kadar ulaşmıştır. Hatta eleman sorunu yaşayan işletmeler parça başı anlaşarak eleman çalıştırmakta olup, parça başı anlaşması ile aylıklarını 10 bin tl ye getiren işçiler dahi vardır. Bu durum iş verene, çalışana kazanç sağlamakla birlikte, ekonominin de canlanmasına destek olmaktadır.


Cumhurbaşkanımız nezdinde istihdam seferberliği başlatılmıştır. Sektörümüz Türkiye genelinde istihdam seferberliğine olumlu karşılık vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Daha kalıcı ve verimli sonuç alınabilmesi için mobilya sektörünün kalifiyeli, donanımlı eleman sorununa çözümü yerelde bulunan; “Milli eğitim müdürlüğü, Üniversite, Endüstri meslek lisesi, Çıraklık eğitim merkezi, Ticaret ve sanayi odası, Esnaf ve sanatkarlar odalarının”, şehrimizde mobilya sektörünün geliştirilmesi için kalifiyeli eleman yetiştirilmesinde çözüm üreterek, sonuç alınmasında etkili olacaklardır. Kurumların bir araya gelerek eleman sorunumuza çözüm bulabileceklerine olan güvenimiz tamdır. İşsiz gençlerin mobilya mesleğine olan bakış açılarını anlamaya çalışıp, onların eğitilerek bu zevkli ve güzel meslekte istihdamlarını sağlayabiliriz. Mobilya sektöründen geçimini sağlayan esnaf ve yatırımcılar olarak bunu beklemekteyiz.


Mobilya sektörü son yıllarda bilgisayarlı makineleşmeye geçiş yapmaktadır. Bu geçişte Çorumlu mobilyacılarında hazırlıklı olmaları ve gelecekte yapılacak her türlü yeniliğe uyumlu hale gelmeleri için okul-sanayi işbirliği mutlaka sağlanmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk “Sanayileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır.” diyerek üretime verdiği önemi üst seviyede tutmuştur. Mobilya sektörüne hep destek olan devlet yetkililerine ve muhalefet parti temsilcilerine minnettarız.”


Son Güncelleme: 23.05.2017 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.