Kampüs için yer tahsisi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin kampus sorununun olmadığını açıkladı.

01 Eylül 2014 Pazartesi 19:22
 Kampüs için yer tahsisi


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin kampus sorununun olmadığını açıkladı. 

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü 1. Etap İnşaat ihale süreci tamamlandı. Kuzey Kampüsü 1. Etap İnşaat ihalesini alan firma yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalanırken bugünde üniversitede düzenlenen törenle kampusün yer tahsisi yapıldı.

Hitit Üniversitesi’ni ilk ülkenin 50 üniversite arasında yer alması gayreti içerisinde olacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bunun için herkese görevler düştüğünü belirtti.

2011 yılında başlatılan kampüs çalışmalarında öncelikle üniversitenin gelişimi, kısa, orta ve uzun süreli hedeflerinin dikkate alınarak arazi planlaması yapıldığını dile getiren Alkan, “Özellikle büyük ve gelişmiş şehirlerin dışındaki illerde kurulan pek çoğu yeni olan üniversitelerin kendi temel faaliyetlerini yerine getirmekle birlikte, şehrin gelişimine de katkı sağlaması gerektiği düşüncesi de, arazi seçiminde çok önemli bir kriter olarak ele alınmıştır. Seçilecek kampüslerin şehirden uzak olması belki büyük şehirlerde trafik, ulaşım kolaylığı, yaşam koşullarının daha ucuz olması vb. gibi faktörlerle tercih sebebi bile olabilirken, Çorum gibi gelişmekte olan illerde bu durumun şehrin gelişimine olumlu katkı sağlamayacağı değerlendirilmiştir."diye konuştu

Çorum’un 2007 yılından bu yana il nüfusu ile 2023’e olan il nüfus projeksiyonuna bakıldığında sürekli bir gerileme olduğuna dikkat çeken Rektör Alkan, "TÜİK tarafından verilen yıllık nüfus artış oranları ile ilgili bir istatistik de, Çorum ilinin son yıllarda negatif bir büyümeye sahip olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu bilgiler ile kamuoyuyla yapılan değerlendirmeler ve benzer durumdaki diğer üniversitelerin yaşadığı tecrübelerden hareketle, üniversitenin şehrin dışına çıkmasının zaten nüfus olarak küçülmekte olan Çorum ili için doğru bir yaklaşım olamayacağı kanaati hâsıl olmuştur. Üniversite ile Çorum’un uzaklaşmasının ilin gelişmesine ve üniversitenin özellikle de sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimine istenilen düzeyde olumlu katkılar sağlamayacağı da öngörülmüştür. Bu değerlendirmeler ışığında 2011’de başlatılan kampüs çalışmaları çerçevesinde geçen 3 yılda çok önemli yollar kat edilmiş, satın alma, kamulaştırma ve tahsis işlemleri ile oldukça kısa sayılabilecek bir sürede kampüsler tamamlanmıştır. İlimizin kuzey doğu bölgesinde yer alan ve Kuzey Kampüs adı verilen bölge ile şehrin güney batı bölgesinde yer alan ve Güney Kampüs adı verilen bölgelerden oluşan iki ayrı kampüs alanı belirlenmiştir” dedi.

Kuzey Kampüste tahsis işlemleri devam eden arazilerle birlikte bugün itibariyle 2 milyon190 bin 936 metrekareye, Güney Kampüste ise 461 bin 441metrekareye ulaşıldığını açıklayan Alkan, üniversitenin diğer birimlerle birlikte toplamda 2 milyon 904 bin 505 yerleşke alanına sahip olduğunu dile getirdi.

Kuzey Kampüste 542 bin metrekare alanda master planları yapıldığını, kampüs altyapısı ile toplam 55 bin 700 metrekare fiziki alana sahip dört adet birimin 22 Mayıs 2014 tarihinde yapım işi ihalesi gerçekleştirildiğini hatırlatan Alkan, “İhale edilen, 97 milyon 500 bin TL sözleşme bedelli “Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü 1. Etap Kampüs Altyapısı (yol, su, atıksu, yağmur suyu, ısı ve enerji merkezi), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Merkez Yemekhane ve Kapalı Spor Salonu Binaları Yapımı İşi” için yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bugün itibariyle yer teslimi yapılarak 1. Etap yapım işine başlanacaktır” diye konuştu.




Son Güncelleme: 01.09.2014 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet er 2014-09-02 07:54:54

sayın alkan güney kampüse 2. bir üniversiteden bahsetmişti ama o iş yattı heralde sayın vekillerde birişık görememiş olsa gerekki artık hiç söz etmiyor.sayın alkan vekillerimizden daha gayretli helala olsun valla.keşke herkes rektörümüz gibi çalışsa çorumu kimse tuttamaz

banner165